Εορταστικός… τρίποντος επίλογος στο 2017

Written by  Δεκ 31, 2017

Ένα άνετο, εορταστικό απόγευμα πέρασε ο Ολυμπιακός που ήταν καταιγιστικός από τη γραμμή των 6,75 μ. και δεν δυσκολεύθηκε να επικρατήσει του Πανιωνίου ΒΙΚΟΣ Cola με 89-67, κλείνοντας με νίκη τις υποχρεώσεις του για το 2017.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αφήσουν πίσω την δύσκολη χρονιά που σημαδεύτηκε από πολλούς τραυματισμούς, με την ατυχία να χτυπά την πόρτα τους ακόμα και την τελευταία στιγμή, αφού πριν την έναρξη της αναμέτρησης η διοίκηση της ομάδας ενημέρωσε πως ο νεαρός Νίκος Αρσενόπουλος θα υποβληθεί σε επέμβαση, καθώς τραυματίστηκε σε φιλικό της Εθνικής Εφήβων, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχασε και τον Μπράιαν Ρόμπερτς, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο και αποχώρησε χωρίς να επιστρέψει ξανά.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε καλή μέρα στην περιφέρεια (14/24 τρίποντα), κυριάρχησε στα ριμπάουντ (45 έναντι 27), ενώ είχε πολύ καλή δημιουργία με 26 ασίστ (11 ο Σπανούλης) καταφέρνοντας να φτάσει στην άνετη νίκη απέναντι στον ουραγό του πρωταθλήματος Πανιώνιο.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα και αποφασισμένες να απολαύσουν το παιχνίδι με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δίνει χρόνο στους παίκτες με την μικρότερη συμμετοχή μέχρι σήμερα και τον Ολυμπιακό να ξεκινά με 3/3 τρίποντα, να προηγείται με 13-0 μόλις στο 4’ και να φτάνει εύκολα στο 22-9, όμως ο Πανιώνιος αντιστάθηκε και μείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο σε 26-20.

Οι «κυανέρυθροι» ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν σε 41-41 και με ένα επιθετικό κρεσέντο και από τις δυο ομάδες, το σκορ στο ημίχρονο έφτασε το 50-45.

Το παιχνίδι χάλασε με την έναρξη του δευτέρου μέρους με τους φιλοξενούμενους να μην σκοράρουν για 5’ και τον Ολυμπιακό να κάνει ένα σερί 9-0 για να φτάσει στο +14 (59-45) και από το σημείο εκείνο και έπειτα εδραίωσε τη διαφορά στα επίπεδα των 20 πόντων, φτάνοντας τελικά στην εύκολη νίκη με 87-65.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Χόλις Τόμπσον που σταμάτησε στους 24 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ πολλοί παίκτες των «ερυθρόλευκων» εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να προσφέρουν ανάσες στους βασικούς.

Ο Κάιλ Γουίλτζερ είχε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Γιώργος Μπόγρης είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε 10 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Βασίλης Τολιόπουλος σημείωσε 7 πόντους με 5 ασίστ, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν σκόραρε πολύ (μόλις 2 πόντους), αλλά μοίρασε συνολικά 11 ασίστ.

Για τον Πανιώνιο, ο Ντέγιαν Κράβιτς σημείωσε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Μπόρις Νταλό σημείωσε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς είχε10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

 

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 50-45, 70-51, 89-67

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.