Ο Σπανούλης επέστρεψε με… μάτι που γυαλίζει

Written by  Δεκ 03, 2017

Ένα εύκολο απόγευμα και ευκαιρία για ξεμούδιασμα πέρασε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, τον οποίο νίκησε με 97-76, όμως, το αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ήταν αναμφισβήτητα η επάνοδος του Βασίλη Σπανούλη στην αγωνιστική δράση, ο οποίος έδειξε να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο γόνατο και να επιστρέφει με όρεξη για δράση.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού η διαφορά δυναμικότητας με την ομάδα της Αμαλιάδας είναι αδιαμφισβήτητη κι έτσι εκτός αποστολής έμειναν οι Μιλουτίνοφ, Μάντζαρης και Πρίντεζης, ενώ για πρώτη φορά μπήκε σε αποστολή τη φετινή σεζόν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο στο 7’ μετά από ακριβώς 60 αγωνιστικές ημέρες και έδειξε… σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για 16:27 και είχε πολύ καλή παρουσία με 13 πόντους, ένα ριμπάουντ και 5 ασίστ φωνάζοντας «παρών» έπειτα από τη μακρά του απουσία.

Με τους Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς να ξεκινούν πολύ καλά, ο Ολυμπιακός έφτασε γρήγορα το +8 (12-4 στο 5’), όμως, στη συνέχεια η αυτοσυγκέντρωση χάθηκε, ο Κόροιβος με τον Πόσλεϊ να πυροβολεί από τα 6,75 μ. όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά πέρασε μπροστά με 16-19, πριν το δεκάλεπτο βρει τις δυο ομάδες ισόπαλες με 21-21.

Ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι προβάδισμα 7 πόντων (3023), όμως, ο Κόροιβος δεν εγκατέλειψε και πάλι, ισοφάρισε σε 30-30, βάζοντας δύσκολα στους «ερυθρόλευκους» που απάντησαν, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 9 (45-36) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Με μαέστρο τον Γιάνις Στρέλνιεκς και χωρίς να φορτσάρει περισσότερο από όσο χρειάζεται ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο +17 (63-46 στο 25’) και με τον Βασίλη Σπανούλη να δηλώνει δυναμικά… παρών, η διαφορά στο τέλος του δεκάλεπτου έληξε με 79-58.

Το παιχνίδι είχε πλέον κριθεί, με τις δυο ομάδες να επιχειρούν να προσφέρουν καλό θέαμα και η καθεμία να δοκιμάσει τα δικά της συστήματα και σχήματα και τον Ολυμπιακό να επικρατεί τελικά με 97-76 και να δείχνει σε καλή κατάσταση ενόψει της δύσκολης συνέχειας με την Ρεάλ στο ΣΕΦ και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Εκτός από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος επέστρεψε σε καλή κατάσταση και έδειξε ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι πάρα πολύ καλός με 19 πόντους και 7 ασίστ, ο Χόλις Τόμπσον ήταν καλός επιθετικά με 16 πόντους, ενώ ο Μπράιαν Ρόμπερτς είχε 11 πόντους με 5 ασίστ.

Από τον Κόροιβο που έδειξε ότι είναι μια ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ, ο Μάρκους Πόσλεϊ είχε 19 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Κουέντον Ντεκόζι 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Αλέξης Σπυριδωνίδης είχε 12 πόντους με απόλυτα ποσοστά σε όλες του τις προσπάθειες (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές).

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 45-36, 79-58, 97-76

 

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.