Το Λαύριο «εκτόπισε» την ΑΕΚ από την τετράδα

Written by  Δεκ 03, 2017

Μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 80-72 σημείωσε το Λαύριο Megabolt συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία των τελευταίων αγωνιστικών, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, «γκρεμίζοντας» ταυτόχρονα την «Ένωση» από την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν έχασαν το προβάδισμα σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, πιστοποιώντας την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται, ενώ στον αντίποδα οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εμφανώς εκτός κλίματος αγώνα προβληματίζοντας τον προπονητή τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ευρώπη και πριν υποδεχθούν τον Ολυμπιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το Λαύριο ξεκίνησε πολύ καλά, παίρνοντας ενέργεια από την έδρα του, προηγούμενο με 12-4 μόλις στο 5’, όμως, η ΑΕΚ με τον Μαυροειδή να παίρνει προσπάθειες μείωσε στο καλάθι (16-14) και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα στο τέλος του δεκάλεπτου με 23-18.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με την ΑΕΚ να καταφέρνει να φτάνει μέχρι και τον πόντο (24-23), αλλά να μην μπορεί να προσπεράσει, με συνέπεια το Λαύριο να ανεβάζει και πάλι τη διαφορά στους 7 (32-25) και το ημίχρονο να βρίσκει τους γηπεδούχους να προηγούνται με 36-32.

Με τον Μακένζι Μουρ να ξεκινάει πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, το Λαύριο ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 13 (58-45) και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να παραμένουν σε διψήφια διαφορά και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να προσπαθεί να βρει τρόπο να διορθώσει την κακή εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα του στο παρκέ.

Παρ’ όλα αυτά, οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ λαθών, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να μειώσει και να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη με 80-72 και να συνεχίζουν την πολύ καλή πορεία τους.

Ο Άντγουαιν Γουίγκινς ήταν εντυπωσιακός με double-double και 18 πόντους με 12 ριμπάουντ, ο Μακένζι Μουρ ήταν επίσης εξαιρετικός με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα, με τον Τόνι Μέιερ να προσθέτει 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ για το Λαύριο, ενώ από την ΑΕΚ ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε 12 πόντους και ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 36-32, 58-48, 80-72

 

 

 

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.