Νικηφόρο πέρασμα του Ολυμπιακού από τη Ρόδο

Written by  Νοε 20, 2017

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε αρκετά για τρία δεκάλεπτα απέναντι στον αξιόμαχο Κολοσσό H Hotels, όμως, στο τέλος νίκησε και τις απουσίες του και με οδηγό στο σκοράρισμα τον Χόλις Τόμπσον πήρε τη νίκη με 72-54.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του για ένα ακόμα παιχνίδι τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ που δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έπαιξε ξανά με ένεση, ενώ στην πορεία του ματς έχασε και τον Ιωάννη Παπαπέτρου , ωστόσο, οι υπόλοιποι παίκτες έδειξαν τη διαφορά δυναμικότητας στο παρκέ και πήραν τη νίκη συνεχίζοντας το σερί μετά και την επιτυχημένη εβδομάδα στην Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με ενέργεια στην επίθεση και με τον Γιώργο Πρίντεζη σε καλή κατάσταση, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα με 5-11. Ο Κολοσσός αντέδρασε, προσπάθησε να μειώσει και να διατηρηθεί κοντά στο σκορ (11-13), όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι τρόπο να χτίσουν μια διαφορά και να φτάσουν στην μέγιστη τιμή της με τη λήξη της περιόδου, όταν και προηγήθηκαν με17-26.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι σχετικά άστοχες και η διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα, ενώ η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση μέχρι εκείνο το σημείο ήταν στο 15’ όταν με το σκορ στο 22-29, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήρθε στα χέρια με τον Γιάννη Γεωργαλή, με αποτέλεσμα να χρεωθούν αμφότεροι με αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή και να αποβληθούν για τη συνέχεια του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει τη διαφορά ως το τέλος του ημιχρόνου, που τον βρήκε να προηγείται με 40-30.

Ο Κολοσσός έδειξε σημάδια ανάκαμψης, εκμεταλλευόμενος την έλλειψη καθαρού μυαλού και συνοχής στον Ολυμπιακό εξαιτίας των διαφορετικών σχημάτων, με αποτέλεσμα να μειώσει σε 45-48, με τους «ερυθρόλευκους» να καταφέρνουν να κρατούν το προβάδισμα μέχρι και το τέλος της περιόδου που τους βρήκε μπροστά με το τρίποντο του Μάντζαρη για το 47-55.

Η τελευταία περίοδος ανήκε στον Χόλις Τόμπσον, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους από προσωπικές ενέργειες, αλλά και καλές άμυνες, βοήθησε τον Ολυμπιακό να χτίσει μια διαφορά (54-70) και να «καθαρίσει» το παιχνίδι, φτάνοντας στη νίκη με το τελικό 54-72.

Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε τους 12 από τους συνολικά 16 πόντους του στην τελευταία περίοδο, ενώ μάζεψε και 8 ριμπάουντ, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλή περίοδο φόρμας, Πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν και ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 16 πόντους (4/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Τους πρώτους του πόντους με τη φανέλα του Ολυμπιακού σημείωσε ο Κάιλ Γουίλτζερ που είχε 3 πόντους με 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αλλά φάνηκε ότι θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο προσαρμογής με τους νέους του συμπαίκτες.

Για τον Κολοσσό, ο Μάρβιν Τζόουνς σημείωσε 16 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Δημήτρης Σταμάτης είχε 14 πόντους με 2 ασίστ.

 

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 40-30, 47-55, 54-72

Φωτό: olympiacosbc.gr

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.