Έκανε τη... δουλειά στο δεύτερο μέρος

Written by  Οκτ 22, 2017

Με εντελώς δυο διαφορετικά πρόσωπα, ο ελλιπής για μια ακόμα φορά Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο και μετέτρεψε ένα αμφίρροπο ως το 25’ παιχνίδι σε… προπόνηση, παίρνοντας τη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries με 86-51 και πλέον ετοιμάζεται για το δύσκολο ταξίδι στο Ισραήλ, όπου θα αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το ΣΕΦ ήταν και πάλι άδειο, λόγω της τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού, που αγωνίστηκε με ενδεκάδα, αφού εκτός από τους Τιλί και Σπανούλη που είναι τραυματίες επί μακρόν, εκτός έμειναν και οι Πρίντεζης και Μάντζαρης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» στην κυριολεξία δεν… βλέπονταν, έχοντας απελπιστικά ποσοστά στην περιφέρεια, κακές περιστροφές και τοποθετήσεις στην άμυνα, επιπολαιότητα στην επίθεση και αδυναμία να αντιμετωπίσουν το καλό στήσιμο της ομάδας του Κώστα Μέξα.

Αντίθετα, στο δεύτερο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιξαν πολύ πιο συγκεντρωμένα, έδειξαν διάθεση να τρέξουν και να εφαρμόσουν τις οδηγίες του προπονητή τους και έφτασαν τελικά σε μια άνετη επικράτηση.

Κακό ξεκίνημα και για τις δυο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη 4 λάθη στα πρώτα τρία λεπτά και τα Τρίκαλα να βρίσκουν απαντήσεις σε όλα τα τρικ των «ερυθρολεύκων», που παρά την αστοχία τους από τα 6,75 μ. (μόλις 1/6 στο πρώτο δεκάλεπτο) εκμεταλλεύτηκαν την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ (9-1) για να πάρουν προβάδισμα στο δεκάλεπτο με 22-17.

Ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ κακός και εγκλωβισμένος στην πάρα πολύ καλή άμυνα των Τρικάλων, δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να βρει δρόμο προς το καλάθι και οι μόνοι πόντοι που σκόραρε έμπαιναν με… αίμα, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να φέρουν το παιχνίδι στην ισοπαλία στο ημίχρονο (31-31), χάνοντας, μάλιστα, πολλές ευκαιρίες να πάρουν προβάδισμα.

Τα Τρίκαλα προηγήθηκαν με 33-36, όμως, ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε και με σερί 10-0 με κύριο εκφραστή τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρολεύκων», πήραν τα ηνία του αγώνα και πέρασαν μπροστά με 47-39, ενώ ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (52-41).

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει ένα επιμέρους 26-12 για το 57-43 και, στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι πέταξαν «λευκή» πετσέτα, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να κάνουν ένα επιμέρους 29-8 (συνολικά 55-20 στο δεύτερο ημίχρονο) και να πάρουν τη νίκη με το ευρύ 86-51.

Μακράν κορυφαίος του αγώνα ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους με 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ και συνεχίζει την καλή του πορεία τη φετινή χρονιά, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ακολούθησε με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Γιάνις Στρέλνιεκς είχε επίσης 13 πόντους με 5 ασίστ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Βασίλης Τολιόπουλος που σημείωσε 8 πόντους με 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από τα Τρίκαλα, που απογοήτευσαν από το 25’ και μετά, ο ΣονΝτρε Τζόουνς είχε 16 πόντους, με τον Σάνον Χέιλ και τον Κώστα Βασιλειάδη να έχουν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 31-31, 57-43, 86-51

 

 

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.