Σόου Καλάθη και εύκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ

Written by  Οκτ 15, 2017

Με κορυφαίο τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε μεγάλο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός Superfoods άφησε γρήγορα πίσω του τη βαριά ήττα από τη Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα και με καλό μπάσκετ επικράτησε εύκολα με 89-74 επί του ΠΑΟΚ που εξακολουθεί να αγνοεί τη χαρά της νίκης φέτος σε οποιαδήποτε επίσημη εμφάνισή του.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δυσκολεύθηκαν στο πρώτο μέρος, όμως, στη συνέχεια έβγαλαν πολλούς πρωταγωνιστές, έπαιξαν σκληρή και πιεστική άμυνα που βραχυκύκλωσε τους αντιπάλους τους και στο τέλος πήραν τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Στηριζόμενος στην άμυνά του ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα (12-4 στο 5’), όμως, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με τον γενεθλιάζοντα Ντίλαρντ να σκοράρει, μείωσε αρχικά στον πόντο (14-13) και έκλεισε το δεκάλεπτο στην ισοπαλία (19-19).

Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 23-24, ενώ οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πάλι και καθοδηγούμενοι από τον Νικ Καλάθη, πήραν και πάλι προβάδισμα με 6 πόντους (38-32), για να κλείσουν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 43-39.

Με καλύτερη οργάνωση και σκληρή άμυνα και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και την αδυναμία του ΠΑΟΚ στην άμυνα, λόγω των φάουλ που φορτώθηκαν οι παίκτες του, ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (59-45) και ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να μένει από δυνάμεις, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 22 (69-47) και το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 72-50 και ουσιαστικά είχε κλειδώσει τη νίκη, μια που οι λύσεις των φιλοξενούμενων τελείωναν.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των «πράσινων», μείωσαν στους 11 (83-72) και περιόρισαν την έκταση της τελικής διαφοράς, που βρήκε τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με 89-74.

Ο Νικ Καλάθης έκανε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση και double-double με 11 πόντους, 12 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Μάρκους Ντένμον που σημείωσε 17 πόντους με 3 ασίστ, ο Ματ Λοτζέσκι έκανε καλό παιχνίδι με 14 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Ίαν Βουγιούκας είχε 11 πόντους με 2 ριμπάουντ.

Απολαυστικός ήταν ο Κέβιν Ντίλαρντ, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους, με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Δημήτρης Κατσίβελης επιβεβαίωσε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να του επεκτείνει το συμβόλαιο συνεργασίας, σημειώνοντας 15 πόντους με 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, ο Ουσμάν Κρουμπαλί έκανε double-double με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Λάκι Τζόουνς πρόσθεσε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο.

Τα δεκάλεπτα: 19-19-, 43-39, 72-50, 89-74

 

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.