Τρίτη θέση με «σκούπα» για την ΑΕΚ

Written by  Ιουν 03, 2017

Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα του Άρη με 71-60 και στον τρίτο μικρό τελικό του πρωταθλήματος και «σκούπισε» την σειρά με 3-0, κατακτώντας την τρίτη θέση και στη φετινή Basket League.

Οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν με πολλά προβλήματα, με την ΑΕΚ να μη μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ούκιτς και Σάκοτα και τον ΜακΓκραθ ανέτοιμο, ενώ από τον Άρη εκτός από τους Κάμινγκς και Τζάκσον, προστέθηκε στις απουσίες και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες πήγαιναν σχεδόν πόντο-πόντο, με τους φιλοξενούμενους να διεκδικούν τις όποιες πιθανότητές τους για να μειώσουν τη σειρά, ενώ η «Ένωση» κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο ημίχρονο με 42-37.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, η ΑΕΚ πάτησε γκάζι και εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των παικτών του Άρη, σημειώνοντας ένα σερί 11-0 που εγκατέστησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και έκτοτε, δεν μειώθηκε ποτέ.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 17 πόντους (69-52) με τον Άρη να μη μπορεί να ακολουθήσει και να αποδέχεται τη μοίρα του.

Τα τελικό 71-60 έδωσε στην ΑΕΚ το 3-0 στη σειρά και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, κλείνοντας μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα και για τις δυο ομάδες, που ήλπιζαν σε κάτι καλύτερο τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε ελληνικό επίπεδο.

Πρώτος σκόρερ αυτής της τελευταίας αναμέτρησης ο Μάικλ Ντίξον με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Τσινεμέλου Ελόνου είχε 13 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σημείωσε 10 πόντους για την ΑΕΚ.

Από τον Άρη, ο Βασίλης Καββαδάς είχε 11 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Αντουάν Σκοτ είχε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Σπύρος Μούρτος σημείωσε 7 πόντους με 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 42-37, 56-45, 71-60

 

 

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.