Με σούπερ Καλάθη έκανε το 2-1 ο Παναθηναϊκός

Written by  Μάι 18, 2017

Φωτό: paobc.gr

Ο Νικ Καλάθης βρέθηκε σε εξαιρετικό βράδυ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό Superfoods στην πολύ δύσκολη νίκη επί της ΑΕΚ με 81-72 και πλέον χρειάζεται μια ακόμα για να προκριθεί στον τελικό του Πρωταθλήματος.

Ο διεθνής γκαρντ δείχνει να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό και εκμεταλλεύθηκε την απουσία του Μάικ Τζέημς που δεν ξεπέρασε το πρόβλημα στην ποδοκνημική (τη θέση του στην δωδεκάδα πήρε ο Μιχάλης Λούντζης) για να ηγηθεί της προσπάθειας των συμπαικτών του για να κάνουν το 2-1 στη σειρά.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, αφού προηγήθηκε στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκάλεπτου, ωστόσο, η πολύ κακή αμυντική της λειτουργία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια ακόμα υπέρβαση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα, με τον Νικ Καλάθη να αναλαμβάνει να οδηγήσει την ομάδα του, έχοντας καταφέρει να σημειώσει γρήγορα 10 πόντους και να βάζει τους «πράσινους» στο προβάδισμα.

Την ίδια ώρα, η «Ένωση» ήταν άστοχη και δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στο καλάθι, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κυνήγι του σκορ.

Στη συνέχεια, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν, με τους «κιτρινόμαυρους» να βελτιώνονται αισθητά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και με τον Παναθηναϊκό να μην έχει άλλο σημείο αναφοράς στην επίθεση, μείωσε στο ημίχρονο στον πόντο (32-31), ενώ με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ήταν εκείνη που πήρε τα ηνία της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ έφτασε σε προβάδισμα 8 πόντων (44-52 στο 28’), όμως, ο Παναθηναϊκός, βρίσκοντας σουτ έξω από τα 6,75 μ. κατάφερε να μειώσει στον πόντο (51-52) στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.

Στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός ήταν περισσότερο συγκεντρωμένος και με τους Καλάθη και Ρίβερς να ηγούνται των προσπαθειών του, έφτασε σε μια διαφορά 9 πόντων (73-64 στο 37’) και με τον χρόνο που απέμενε, απλώς κατάφερε να τη διατηρήσει για να φτάσει στη νίκη με    και να κάνει το 2-1 στη σειρά.

Ο Νικ Καλάθης έκανε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι στη σειρά, ξεκινώντας με 6/6 δίποντα (συνολικά 7/9) και με συνολικά 26 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του και ο βασικός παράγοντας της νίκης.

Πολύ σημαντικός και ο Κέισι Ρίβερς με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Νίκος Παππάς είχε 11 πόντους, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον είχε 8 πόντους με 5 ριμπάουντ.                

Για την ΑΕΚ που βρέθηκε κοντά σε μια ακόμα υπέρβαση, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς είχε 14 πόντους με 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ 13 πόντους είχε και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 32-31, 51-52, 81-72

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.