Ο MVP Μπουρούσης, τα ρεκόρ της αγωνιστικής και οι κορυφαίοι των στατιστικών

Written by  Μαρ 28, 2017

Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε μεγάλη εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ και με τους 34 βαθμούς που μάζεψε στο σύστημα αξιολόγησης, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής. Πρώτος στα δίποντα στην ιστορία του Ολυμπιακού ο Πρίντεζης, έκτος… κλέφτης ο Ξανθόπουλος. Οι κορυφαίοι των στατιστικών.

Ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού Superfoods έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια του στην Stoiximan.gr Basket League απέναντι στην ομάδα που αναδείχθηκε και με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 23ης αγωνιστικής.

Η αγωνιστική είχε να καταγράψει επίσης πολλά σημαντικά στατιστικά στοιχεία, καθώς ο Γιώργος Πρίντεζης έφτασε τα 901 εύστοχα δίποντα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ανέβηκε στην πρώτη θέση των «ερυθρόλευκων» παικτών με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα, ξεπερνώντας στην σχετική λίστα τον Ντράγκαν Τάρλατς που σε 224 παιχνίδια σημείωσε 898 δίποντα.

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε για 8η φορά στην ιστορία του 106 πόντους σε εκτός έδρας αναμέτρηση, κάνοντας παράλληλα ρεκόρ πόντων που σημειώθηκαν σε παράταση με τους 22 που πέτυχε στο δεύτερο επιπλέον πεντάλεπτο, την ώρα που η ΑΕΚ δέχθηκε για 4η φορά 100+ πόντους στην έδρα της.

Στην ίδια αναμέτρηση, ο Νικ Καλάθης έφτασε τα 500 ριμπάουντ στην κατηγορία, ενώ το πρώτο του double-double σημείωσε ο Τσινεμέλου Ελόνου.

Ο Γιάννης Κουζέλογλου του Απόλλωνα Πάτρας Carna σημείωσε το πρώτο double-double της καριέρας του με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος του Κολοσσού H Hotels έφτασε τους 1.806 πόντους στην καριέρα του και ξεπέρασε τον Φάνη Χριστοδούλου, ο οποίος είχε σταματήσει στους 1.800.

Στην 6η θέση των κορυφαίων «κλεφτών» στην ιστορία του πρωταθλήματος ανέβηκε ο Βασίλης Ξανθόπουλος, στην αναμέτρηση του Άρη με την Κύμη Seajets, ο οποίος έφτασε τα 417 και πλέον κυνηγά τον Νίκο Μπουντούρη, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σπουδαία καριέρα του έχοντας 454.

Αναλυτικά, οι κορυφαίοι των βασικότερων κατηγοριών της στατιστικής μετά την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

 

Πόντοι

Όνομα – Ομάδα

Πόντοι

Κέλσι Μπάρλοου (Τρίκαλα BC Aries)

321

Τόντρικ Γκότσερ (Κόροιβος Αμαλιάδας)

304

Γουίλ Κάμμινγκς (Άρης)

303

Τορλίν Φιτζπάτρικ (Ρέθυμνο Cretan Kings)

293

Ρόμπερτ Άρνολντ (Ρέθυμνο Cretan Kings)

286

 

Ριμπάουντ

Όνομα – Ομάδα

Ριμπάουντ

Κιθ Κλάντον (ΠΑΟΚ)

223

Τορλίν Φιτζπάτρικ (Ρέθυμνο Cretan Kings)

153

Κρις Σίνγκλετον (Παναθηναϊκός)

150

Γκιλβίντας Μπιρούτα (Τρίκαλα BC Aries)

146

Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Κολοσσός H Hotels)

140

 

Ασίστ

Όνομα – Ομάδα

Ασίστ

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

121

Σάνον Σκοτ (Δόξα Λευκάδας)

196

Γκάρι Τάλτον (Ρέθυμνο Cretan Kings)

94

Κεν Μπράουντ (Κόροιβος Αμαλιάδας)

87

Ρόκο Λένι Ούκιτς (ΑΕΚ)

84

 

Κλεψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κλεψίματα

Σάνον Σκοτ (Δόξα Λευκάδας)

47

Βασίλης Ξανθόπουλος (Άρης)

39

Άντονι Χίκι (Απόλλων Πατρών Carna)

38

Τρέβορ Ρέλεφορντ (Κολοσσός H Hotels)

37

Κρις Σίνγκλετον (Παναθηναϊκός)

35

 

Κοψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κοψίματα

Κιθ Κλάντον (ΠΑΟΚ)

28

Κεμ Μπιρτς (Ολυμπιακός)

23

Γιοβόντε Ρέντικ (Κολοσσός H Hotels)

22

Τζίτο Κοκ (Λαύριο DHI)

20

Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός)

20

 

Αξιολόγηση

Όνομα – Ομάδα

Βαθμοί

Κρις Σίνγκλετον (Παναθηναϊκός)

381

Κιθ Κλάντον (ΠΑΟΚ)

372

Γιάννης Μπουρούσης (Παναθηναϊκός Superfoods)

344

Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός)

336

Τορλίν Φιτζπάτρικ (Ρέθυμνο Cretan Kings)

330

 

 

 

Πηγή και Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.