Ξεμούδιασμα πριν την κρίσιμη εβδομάδα

Written by  Μαρ 19, 2017

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα ξεκούραστο απόγευμα απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries, των οποίων επικράτησε στο ΣΕΦ με 76-61 και άφησε πίσω του την ήττα από την Γαλατασαράι, με το βλέμμα στα δύσκολα που ακολουθούν, με τις δυο αναμετρήσεις με Ερυθρό Αστέρα και Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν συμπεριέλαβε στην δωδεκάδα τους Βασίλη Σπανούλη και Ματ Λοτζέσκι προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και έδωσε χρόνο σε παίκτες που φέτος δεν έχει χρησιμοποιήσει αρκετά, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή τους και την αγωνιστική ετοιμότητα που παρουσίασαν.

Ο πρώτος που σίγουρα ικανοποίησε τον προπονητή του ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε για να φωνάξει «παρών», σημείωσε double-double και ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, δείχνοντας ότι μπορεί να δώσει χρήσιμες λύσεις όταν η ομάδα του το χρειαστεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν προσηλωμένοι στο αμυντικό τους πλάνο, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (52 με 18 επιθετικά, έναντι 27 των φιλοξενούμενων, φτάνοντας ακόμα και σε διαφορά 25 πόντων (79-54) και γενικά έδειξαν πως έχουν ξεχάσει την απρόσμενη ήττα από την Γαλατασαράι, πριν από μια πολύ κρίσιμη ευρωπαϊκή εβδομάδα.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης σημείωσε 14 πόντους με 12 ριμπάουντ και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ορεξάτος σημειώνοντας 11 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 11 πόντους με 2 ασίστ και ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από τα Τρίκαλα, που σε γενικές γραμμές στάθηκαν καλά κατά διαστήματα, ο Ολεξάντρ Λίποβι είχε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Κέλσι Μπάρλοου είχε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είχε 11 πόντους με 2 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 37-30, 59-41, 79-61

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.