Η άμυνα τον οδηγεί στο πλεονέκτημα

Written by  Μαρ 13, 2017

Ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ επιθετικά, όμως, έπαιξε την γνωστή πολύ δυνατή του άμυνα και κατάφερε να εγκλωβίσει την φιλόδοξη και ανεβασμένη, παρά τα προβλήματά της ΑΕΚ, καταφέρνοντας να «αποδράσει» από το ΟΑΚΑ με 63-70 και να παραμείνει στην κορυφή του Πρωταθλήματος.

Οι Πρωταθλητές είδαν τα δυο μεγάλα όπλα τους, Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη να έχουν μαζί 4/21 σουτ και να είναι εντελώς εκτός κλίματος επιθετικά, ωστόσο, ξεδίπλωσαν στο παρκέ όλες τις αρετές τους ως ομάδα και απέδειξαν ότι δεν βρίσκονται τυχαία στην κορυφή του Πρωταθλήματος, διεκδικώντας παράλληλα και την κορυφή στην Ευρωλίγκα.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο για πρώτη φορά στον πάγκο της, ήταν αρκετά ανταγωνιστική και διαβασμένη, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του αγώνα, όμως, στη συνέχεια, υπέπεσε σε αρκετά επιπόλαια λάθη και τελικά γνώρισε την πρώτη της φετινή εντός έδρας ήττα, αφήνοντας, ωστόσο, υποσχέσεις για ενδιαφέροντα ματς στα επερχόμενα play off.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θανάση Χριστοφόρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, ενώ οι φίλοι της «Ένωσης» που δημιούργησαν μια πολύ καλή ατμόσφαιρα, ζητούσαν πριν το τζάμπολ ρυθμικά την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου της ομάδας στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Κυριαρχώντας στα επιθετικά ριμπάουντ (6 στο πρώτο δεκάλεπτο), η ΑΕΚ πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ με 10-4 και 15-8 και, παρά την αντίδραση του Ολυμπιακού που μείωσε πολύ γρήγορα σε 15-14, δεν έδειξε να ανησυχεί, κλείνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 19-16.

Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά μόλις για μία φορά (22-23), όμως, η ΑΕΚ έδειχνε να πατά καλύτερα στο παρκέ, ξαναπήρε προβάδισμα με 6 πόντους (32-26) και εκμεταλλευόμενη την επιθετική αφλογιστία των φιλοξενούμενων, έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 37-35.

Το παιχνίδι ήταν κακό με τις δυο ομάδες να είναι άστοχες και να παίζουν με νευρικότητα, σπαταλώντας πολλές επιθέσεις, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ρυθμό από την άμυνα και να καταφέρνει να δημιουργήσει μια ικανή διαφορά (41-52), βλέποντας αρχικά τον μέχρι το ημίχρονο άποντο Πρίντεζη, να κερδίζει τις πρώτες του μάχες κάτω από το καλάθι και έχοντας ανατρέψει πλήρως την κατάσταση στον τομέα των ριμπάουντ.

Η ΑΕΚ απάντησε με 6 συνεχόμενους πόντους του Ούκιτς για να μειώσει στο τέλος του δεκάλεπτου σε 47-52 και να διατηρήσει το ντέρμπι ζωντανό.

Το παιχνίδι πήγαινε στην «κόψη του ξυραφιού» μέχρι τα τελευταία λεπτά με τον Ολυμπιακό να δείχνει πιο ψύχραιμος στο τέλος και τελικά να παίρνει την πολύ μεγάλη νίκη με 63-70 που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε μόλις έναν πόντο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ολοκλήρωσε με double-double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, «σημαίνοντας» τη νίκη, ο Κεμ Μπιρτς είχε 10 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από την ΑΕΚ, ο Μάικλ Ντίξον είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ, αλλά είχε λάθος επιλογές στα τελευταία λεπτά όταν και η ομάδα του προσπαθούσε να μειώσει ακόμα περισσότερο, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε 11 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε 10 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 37-35, 47-52, 63-70

Φωτό: olympiacosbcexperience

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.