Κινδύνεψε, αλλά στο τέλος, τις είχε… 700!

Written by  Δεκ 18, 2016

Ο Παναθηναϊκός Superfoods τα βρήκε σκούρα απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries και απειλήθηκε όταν στο 35’ η διαφορά ήταν μόλις στον πόντο, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 77-82 και έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τις 700 νίκες στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Τσάβι Πασκουάλ εμφάνισε την ομάδα του με διάθεση να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής, να ξεκουράσει παίκτες και να δώσει χρόνο σε όσους έχουν μικρή συμμετοχή στο rotation και, παρά το γεγονός ότι έλεγχε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, στο τέλος λίγο έλειψε να το πληρώσει απέναντι σε μια ομάδα που είχε λίγα να χάσει και πάρα πολλά να κερδίσει από μια πιθανή επιτυχία.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε νωρίς με 2-11 (4’), ενώ έφτασε και στο 9-21 λίγο πριν τη λήξη του δεκάλεπτου έχοντας τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +14 για τους «πράσινους» (28-42 στο 19’), ενώ μέχρι το 26’ παρέμενε σε διψήφια επίπεδα με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πως θα πάρει εύκολα τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας όχι μόνο επέστρεψε στο ματς, αλλά έφερε τη διαφορά στον πόντο (34’) με αρκετό χρόνο στην διάθεσή του για να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι.

Η εμπειρία, ωστόσο, των παικτών του Παναθηναϊκού μίλησε στο τελευταίο πεντάλεπτο και με καλές άμυνες που δεν επέτρεψαν στους παίκτες των Τρικάλων να φτάσουν στο καλάθι του, πήρε τελικά τη νίκη με 77-82 και έφτασε τις 700 νίκες στην ιστορία του στο πρωτάθλημα.

Ο Μάικ Τζέημς ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 17 πόντους, πολύ καλοί ήταν οι Κρις Σίνγκλετον με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Τζέημς Φελντείν με 13 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης που αγωνίστηκε 25:56 είχε 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Από τους γηπεδούχους που έφτασαν κοντά σε μια σπουδαία νίκη, αλλά στο τέλος έμειναν με την ικανοποίηση μιας πολύ καλής εμφάνισης απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, ο Κέλσι Μπάρλοου ήταν ασταμάτητος με 28 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, αλλά και 5 λάθη και ο Γκιλβίντας Μπιρούτα έκανε double-double με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

 

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 32-44, 58-66, 77-82

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.