Ο MVP Γκότσερ, η αρραβωνιαστικιά και οι κορυφαίοι των στατιστικών

Written by  Δεκ 12, 2016

Πολυτιμότερος παίκτης της 10ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League αναδείχθηκε ο Τόντρικ Γκότσερ, ο οποίος απέδωσε την καλή του εμφάνιση στη νίκη του Κοροίβου επί των Τρικάλων Bc Aries στην παρουσία της… αρραβωνιαστικιάς του στις κερκίδες του κλειστού της Αμαλιάδας.

Ο νεαρός Αμερικανός γκαρντ έκανε εκπληκτική εμφάνιση και double-double με 29 πόντους (6/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 8/8 βολές), 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5 κερδισμένα φάουλ και μόλις ένα λάθος σε 37:04 συμμετοχής, επίδοση που του χάρισε την εντυπωσιακή συγκομιδή 39 βαθμών στο σύστημα αξιολόγησης και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.

Δηλώσεις του για αυτό το επίτευγμα φιλοξενήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, με τον ίδιο να δηλώνει αισιόδοξος για την παραμονή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και να ευχαριστεί την αρραβωνιαστικιά του που βρέθηκε στις κερκίδες και του έδωσε ώθηση για αυτή την εμφάνιση.

Οι δηλώσεις του Τόντρικ Γκότσερ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε STOIXIMAN.GR MVP της 10ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League σε συνδυασμό με την σημαντική εντός έδρας νίκη του Κοροίβου επί των Τρικάλων Bc Aries;

 «Σημαίνει πολλά να βραβεύεσαι MVP της εβδομάδας. Αλλά δεν θα είχα κάνει τίποτα χωρίς τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μας. Καθένας από αυτούς έχει μερίδιο στο βραβείο. Αλλά και η νίκη αυτής της εβδομάδας ήταν η πιο σπουδαία και χαίρομαι πολύ που κερδίσαμε».

- Η επίδοση σου στο ματς κόντρα στα Τρίκαλα Bc Aries, 39 βαθμούς στο ράνκινγκ είναι η υψηλότερη μέχρι τώρα στην φετινή σεζόν. Ποιο είναι το «μυστικό» της απόδοσης σου;

 «Το... μυστικό μου όπλο είναι οι φίλαθλοι του Κόροιβου και οι συμπαίκτες μου. Αλλά επίσης και η αρραβωνιαστικιά μου που ταξίδεψε στην Ελλάδα για να με υποστηρίξει και χαίρομαι που είχα ένα σπουδαίο παιχνίδι με την παρουσία της».

- Γιατί επέλεξες να αρχίσεις την επαγγελματική καριέρα σου από το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Κόροιβο;

 «Διάλεξα τον Κόροιβο γιατί ήξερα ότι θα έχω ένα ωραίο ξεκίνημα στην μπασκετική μου καριέρα ως ρούκι.. Η λίγκα είναι από τις δυνατότερες στην Ευρώπη και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία».

- Τι μπορεί να πετύχει ο Κόροιβος την φετινή αγωνιστική χρονιά;

 «Ο Κόροιβος μπορεί να καταφέρει την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία αυτή την χρονιά. Και να γίνεται όλο και καλύτερος όσο προχωράει η χρονιά. Οι προπονητές και οι παίκτες είναι πολύ άνετοι και μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα τώρα αλλά και στο μέλλον».

Αναλυτικά, οι κορυφαίοι των βασικότερων κατηγοριών της στατιστικής μετά την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

 

Πόντοι

Όνομα – Ομάδα

Πόντοι

Κεν Μπράουν (Κόροιβος Αμαλιάδας)

172

Ντέζμιν Ουέλς (Δόξα Λευκάδας)

151

Γουίλ Κάμμινγκς (Άρης)

147

Τόντρικ Γκότσερ (Κόροιβος Αμαλιάδας)

131

Μουχάμεντ Ελ-Αμίν (Κύμη Seajets)

130

 

Ριμπάουντ

Όνομα – Ομάδα

Ριμπάουντ

Κιθ Κλάντον (ΠΑΟΚ)

86

Τζόρνταν Μόργκαν (Κύμη Seajets)

79

Γιοβόντε Ρέντικ (Κολοσσός H Hotels)

76

Μέλσαμ Μπασάμπε (Δόξα Λευκάδας)

76

Τορλίν Φιτζπάτρικ (Ρέθυμνο Cretan Kings)

71

 

Ασίστ

Όνομα – Ομάδα

Ασίστ

Κεν Μπράουν (Κόροιβος Αμαλιάδας)

69

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

61

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός)

59

Σάνον Σκοτ (Δόξα Λευκάδας)

42

Μπράντον Γιανγκ (Λαύριο DHI)

42

 

Κλεψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κλεψίματα

Σάνον Σκοτ (Δόξα Λευκάδας)

20

Κρις Σίνγκλετον (Παναθηναϊκός)

18

Βασίλης Ξανθόπουλος (Άρης)

18

Τόντρικ Γκότσερ (Κόροιβος Αμαλιάδας)

16

Τρέβορ Ρέλεφορντ (Κολοσσός H Hotels)

15

 

Κοψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κοψίματα

Τζίτο Κοκ (Λαύριο DHI)

17

Κιθ Κλάντον (ΠΑΟΚ)

12

Κεμ Μπιρτς (Ολυμπιακός)

12

Τορλίν Φιτζπάτρικ (Ρέθυμνο Cretan Kings)

11

Ντέγιαν Κράβιτς (Ρέθυμνο Cretan Kings)

11

 

Αξιολόγηση

Όνομα – Ομάδα

Βαθμοί

Γιάννης Μπουρούσης (Παναθηναϊκός Superfoods)

156

Κεν Μπράουν (Κόροιβος Αμαλιάδας)

153

Τορλίν Φιτζπάτρικ (Ρέθυμνο Cretan Kings)

151

Μέλσαμ Μπασάμπε (Δόξα Λευκάδας)

150

Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός)

144

 

 

Πηγή και Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.