Επιστροφή στο… μπάσκετ για ΑΕΚ, ιστορική νίκη της Κύμης

Written by  Δεκ 04, 2016

Νίκη «βάλσαμο» στις πληγές της πέτυχε η ΑΕΚ, ιστορική νίκη της Κύμης επί του ΠΑΟΚ, εύκολες νίκες για Άρη και Απόλλωνα Πάτρας, στην παράταση κέρδισε το Ρέθυμνο τον Προμηθέα.

Με το μισό μυαλό… αλλού η ΑΕΚ ξεπέρασε πιο δύσκολα από ό,τι λέει το τελικό 89-75 το εμπόδιο του μαχητικού Κόροιβου Αμαλιάδας και επέστρεψε στις νίκες στο Πρωτάθλημα.

Η «Ένωση» ήταν εμφανώς επηρεασμένη από τον τραυματισμό του Κώστα Βασιλειάδη, αλλά κυρίως το άσχημο περιστατικό με το θανατηφόρο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο Μάικλ Ντίξον και, απέναντι στην πάντα μαχητική παρά τη διαφορά δυναμικότητας ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου, τα βρήκε σκούρα σε ένα μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, πριν αρχίσει να δημιουργεί μια διαφορά ασφαλείας από το δεύτερο μισό και έπειτα.

Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την ΑΕΚ με 19 πόντους, όσους σημείωσε και ο Τζαουάντ Γουίλιαμς, με τον Δημήτρη Μαυροειδή να προσθέτει 16 πόντους με 4 ριμπάουντ, τον Μίλαν Μιλόσεβιτς 15 πόντους με 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ και τον Ρόκο Λένι Ούκιτς 12 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τον Κόροιβο Αμαλιάδας ο Κεν Μπράουν είχε 19 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Τόντρικ Γκότσερ 13 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 46-39, 68-58, 89-75

Κουρασμένος και με κακές επιλογές ο ΠΑΟΚ, είδε την αξιόμαχη ομάδα της Κύμης Seajets να τρέχει καλύτερα στο γήπεδο και με εξαιρετική ευστοχία από τα 6,75 μ. να παίρνει μια ιστορική νίκη με 93-82.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή επιστροφή του ΠΑΟΚ στο τρίτο δεκάλεπτο, χρονικό σημείο όπου κυριάρχησαν σε όλο το γήπεδο και με επιμέρους σκορ 32-18 πήραν τη διαφορά για να φτάσουν στο τέλος σε μια πολύ σημαντική νίκη τόσο ψυχολογική και ιστορική, όσο και ουσιαστική, στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στην κατηγορία στην παρθενική τους εμφάνιση, όσο πιο σύντομα τους δοθεί η ευκαιρία.

Ο Τσαβντάρ Κόστοβ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 21 πόντους και ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν είχε 17 πόντους με 3 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Από τον ΠΑΟΚ, ο Τζόρνταν Σάιμπερτ είχε 19 πόντους, ο Λίνος Χρυσικόπουλος έφτασε τους 20 πόντους με 7 ριμπάοουντ και ο Νέναντ Μιλιένοβιτς έκανε double-double με 11 πόντους και 13 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 40-45, 72-63, 93-82

Σαρωτικός ο Άρης έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων αγώνων στο Πρωτάθλημα με την ευρεία νίκη του με 84-60 επί του Κολοσσού H Hotels και πλέον, μπορεί να στραφεί με καλύτερη ψυχολογία στην επικείμενη ευρωπαϊκή του αναμέτρηση με τους Ήλιος Σανς για τον δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων του FIBA Champions League.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο γήπεδο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με έναν εξαιρετικό Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα, σημειώνοντας συνολικά 21 πόντους με 4 ριμπάουντ, έφτασαν στην σημαντική νίκη.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δείξουν κάτι από τις δυνατότητές τους και περιορίστηκαν σε συμπληρωματικό ρόλο, με τους Τρέβορ Ρέλεφορντ με 16 πόντους και Γιοβόντε Ρέντικ με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ να είναι οι μόνοι που ξεχώρισαν.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 47-31, 68-39, 84-60

Στο πιο όμορφο παιχνίδι της ημέρας, το Ρέθυμνο Cretan Kings δυσκολεύθηκε πολύ και στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει στην παράταση με 104-97 του Προμηθέα Πατρών που δείχνει με τις τελευταίες του εμφανίσεις πως ήρθε στην μεγάλη κατηγορία για να γράψει τη δική του ιστορία.

Το παιχνίδι ήταν διαφήμιση του μπάσκετ, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και να πηγαίνουν ισόπαλες στο τέλος της αναμέτρησης με το επιπλέον πεντάλεπτο να είναι εκείνο που έκρινε τη νίκη στους γηπεδούχους που βρήκαν περισσότερες λύσεις.

Ο Ρόμπερτ Άρνολντ είχε 21 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Ντέγιαν Κράβιτς 20 πόντους με 9 ριμπάουντ, ο Χάρης Γιαννόπουλος 17 πόντους, ο Τορλίν Φιτζπάτρικ 16 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Γκάρι Τάλτον 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ για τοςυ νικητές.

Για την ομάδα του Νίκου Βετούλα, ο Κέιντεν Κλαρκ ήταν εκπληκτικός με 27 πόντους, ο Ζήσης Σαρικόπουλος είχε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Μοχάμεντ Φαγιέ 13 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 40-47, 64-65, 89-89, 104-97 (παρ.)

Ο Απόλλων Πάτρας Carna πήρε σημαντική νίκη στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, απέναντι στην Δόξα Λευκάδας με 74-65 και «ανάσανε» ξεφεύγοντας από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και την απειρία της φιλοξενούμενης ομάδας για να φτάσουν σε μια νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο με τον ίδιο στόχο, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Νικ Ράσελ ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Τάιλερ Καλινόσκι είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ για τους νικητές, ενώ από την Δόξα Λευκάδας ο Δημήτρης Τσαλδάρης είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Ντέσμιν Γουέλς είχε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

 

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 40-34, 58-51, 74-65

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.