Τα… χρειάστηκε ξανά ο Ολυμπιακός

Written by  Οκτ 30, 2016

Ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έπαιξε με τη φωτιά, καθώς απειλήθηκε σοβαρά με ήττα αυτή τη φορά από τον Κολοσσό H Hotels στο ΣΕΦ, ωστόσο, ένα καλό δίλεπτο στο τέλος της αναμέτρησης ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη με 75-67, να συνεχίσει αήττητος και να επικεντρωθεί πλέον στην μάχη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Πέμπτη για την Ευρωλίγκα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης τον Βασίλη Σπανούλη και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ωστόσο, είδε την ομάδα του να παρουσιάζεται χωρίς νεύρο και ενέργεια και παραλίγο να το πληρώσει από μία πολύ καλά στημένη και αξιόμαχη ομάδα.

Ο Κολοσσός μπήκε περισσότερο ορεξάτος στο παιχνίδι και κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό, προηγήθηκε με 40-46 στο ημίχρονο, αναγκάζοντας τον προπονητή των «ερυθρολεύκων» να εκφράσει έντονα παράπονα στους παίκτες του, οι οποίοι ξεκίνησαν με ένα σερί 10-0 στο δεύτερο μέρος.

Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι είδαν μια ευκαιρία να απειλήσουν με μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη και το κατάφεραν ως το 38’ όταν και το παιχνίδι παρέμενε ισόπαλο με 67-67. Στο σημείο εκείνο μίλησε η εμπειρία των Πρωταθλητών Ελλάδας που με ένα σερί 8-0 πήραν τη νίκη και τουλάχιστον δεν κινδύνευσαν όσο την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στη Δόξα Λευκάδας.

Άφησαν, ωστόσο, τον προπονητή τους με πολλά παράπονα, που συν τοις άλλοις επιβαρύνθηκαν και με την αποχώρηση του Έρικ Γκριν στο 39’ με τις πρώτες εκτιμήσεις να εκφράζουν φόβους για πιθανή θλάση, κάτι που θα σημάνει πως θα χάσει τον πολύ σημαντικό αγώνα της Πέμπτης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικανός γκαρντ πρόλαβε να σημειώσει 18 πόντους και να είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να ακολουθεί σε πολύ καλή μέρα με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον Κώστα Παπανικολάου να έχει 10 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Από τον πολύ μαχητικό Κολοσσό H Hotels που μπορεί να μείνει και με το παράπονο ότι έχασε μια ευκαιρία για κάτι καλύτερο, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τρέβορ Ρέλεφορντ με 17 πόντους, ωστόσο, κορυφαίος ήταν ο Γιοβόντε Ρέντικ που έκανε ένα εντυπωσιακό double-double με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 40-46, 57-57, 75-67

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.