«Πάρτι» με 40άρα στη γιορτή του Τρόντζου, τα «έσπασε» ο Άρης

Written by  Οκτ 15, 2016

Εκπληκτική εμφάνιση και εμφατική νίκη επί του Λαυρίου πέτυχε η ΑΕΚ στη γιορτή που είχε ετοιμάσει για να τιμήσει τον Γιώργο Τρόντζο. Με 3/33 τρίποντα ο Άρης γνώρισε την ήττα στο Ρέθυμνο, πρώτη νίκη για ΠΑΟΚ, ιστορική νίκη για Προμηθέα, «σεφτέ» έκαναν τα Τρίκαλα.

Η ΑΕΚ είχε γιορτή στο ΟΑΚΑ για να τιμήσει τον Γιώργο Τρόντζο, η φανέλα του οποίου κρεμάστηκε ψηλά για να θυμίζει την μεγάλη μορφή της Ιστορίας της «Ένωσης» και το εύθυμο κλίμα μεταφέρθηκε και στο παρκέ με τους παίκτες του Γιούρι Ζντοβντς να κάνουν πάρτι απέναντι στο Λαύριο DHI επικρατώντας με 96-56.

Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν όρεξη και μπροστά στο κοινό που εκμεταλλεύθηκε την ημέρα της γιορτής και το φθηνό εισιτήριο (γενική είσοδος 2 ευρώ) πρόσφεραν θέαμα και όμορφες φάσεις, πετυχαίνοντας την δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Πέντε παίκτες της ΑΕΚ έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων με τον Μάικλ Ντίξον να σημειώνει 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και τον Ντούσαν Σάκοτα 11 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ από το Λαύριο που δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων, ο Μπράντον Γιανγκ ήταν ο κορυφαίος με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 29-12, 53-28, 69-42, 96-56

Ο Άρης πλήρωσε την απίστευτη αστοχία του από τη γραμμή του τρίποντου και το Ρέθυμνο Cretan Kings το εκμεταλλεύτηκε για να πάρει μια μεγάλη, όπως εξελίχθηκε νίκη με 69-60 και να παραμείνει αήττητο μετά από τη δεύτερη αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους φιλοξενούμενους στο ξεκίνημα, παίρνοντας προβάδισμα 8-0, όμως, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη αντέδρασε, έφερε το παιχνίδι στα ίσα και πέρασε μπροστά στο τέλος του δεκαλέπτου με 14-21.

Κι ενώ φαινόταν ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, το απίστευτο μπλακ άουτ από την γραμμή των 6,75 μ. (3/33, ποσοστό 9%) επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν το προβάδισμα και να μην το χάσουν μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας τη νίκη.

Ο Γκάρι Τάλτον ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, αλλά και 7 λάθη, ενώ από 11 πόντους είχαν ο Ρόμπερτ Άρνολντ, ο Χάρης Γιαννόπουλος και ο Ανδρέας Χριστοδούλου.

Η μεγάλη εμφάνιση του Βασίλη Καββαδά με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ σε μόλις 16:37 πήγε στράφι για τον Άρη που έχει να τα βάζει με την παροιμιώδη αστοχία του.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 30-34, 50-44, 69-60

Ο ΠΑΟΚ έπαθε από την ήττα της πρεμιέρας και έδειξε βελτιωμένος, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας στην Πυλαία του Κολοσσού H Hotels με 85-73.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν συγκεντρωμένοι από την αρχή, βρήκαν σουτ και γενικά παρουσίασαν μια βελτιωμένη εικόνα, γεγονός που τους βοήθησε να φτάσουν στην νίκη επί της ομάδας της Ρόδου που βρίσκεται ήδη με 0-2 στο ξεκίνημα της περιόδου.

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας 19 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ ο Απόλλων Τσόχλας δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, συμπληρώνοντας 15 ποντους με 5 ασίστ.

Από τους φιλοξενούμενους, ο Ντέβιον Μπέρι ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και 4 ασίστ και ο Λάνγκτον Χολ είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 37-30, 61-52, 83-75

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για τα Τρίκαλα BC Aries που με ένα σερί 11-2 στο ξεκίνημα πήραν προβάδισμα νίκης απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας Carna, το οποίο διατήρησαν ως το τέλος για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν από δυνάμεις στο τέλος και δεν κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική εκτός έδρας νίκη που θα ήταν και η πρώτη τους στο φετινό Πρωτάθλημα.

Ο Άγγελος Τσαγκαράκης με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Κέλσι Μπάρλοου με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα της Θεσσαλίας, ενώ για τους «Αχαιούς», ο Έντιν Μπάβτσιτς ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους και ο Τάιλερ Καλινόσκι έφτασε κοντά στο double-double με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 30-33, 46-50, 65-60

Την πρώτη νίκη του στην ιστορία του στην μεγάλη κατηγορία πέτυχε ο Προμηθέας Πατρών που επικράτησε στο ντέρμπι των «νεοφώτιστων» της Δόξας Λευκάδας με 78-70 χάρη στο καλό ξεκίνημά του στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και πήρε προβάδισμα που διατήρησε ως το τέλος.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μουχάμεντ Φαγέ, ο οποίος έκανε double-double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μακένζι Μουρ με 12 πόντους και ο 8 ριμπάουντ.

Για τη Δόξα Λευκάδας που δεν κατάφερε να συνεχίσει με φόρα από την νίκη της πρεμιέρας, ο Μέλσαμ Μπασάμπε έκανε επίσης double-double με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ και ο Τζάστιν Ρόμπινσον είχε 12 πόντους.

 

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-34, 59-49, 68-61

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.