«Άγγιξε» την ανατροπή, κέρδισε το χειροκρότημα

Written by  Σεπ 24, 2016

Ο Άρης έφτασε ένα βήμα από μια σπουδαία ανατροπή, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10 πόντους τρία λεπτά πριν τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης με την Μπεσίκτας στο «Nick Galis Hall», όμως, τελικά γνώρισε την ήττα με 70-71 αφήνοντας καλές εντυπώσεις στο κοινό του.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με τον ενθουσιασμό της κερκίδας πήρε προβάδισμα, όμως, οι παίκτες της Μπεσίκτας αντέδρασαν, έμειναν κοντά στο σκορ και οι δυο ομάδες πήγαν μέχρι το τέλος μαζί.

Ο Δημήτρης Πρίφτης είδε τους παίκτες του να έχουν καλή συνεργασία και να βγάζουν σταδιακά τα θετικά στοιχεία της ομάδας, όμως, χρειάζεται ακόμα χρόνος προκειμένου όλα τα νέα αποκτήματα να αφομοιώσουν τα συστήματα και τη φιλοσοφία.

Η Μπεσίκτας προηγήθηκε με 61-71 στο 37’ και έδειξε να ελέγχει την αναμέτρηση, όμως, η αντίδραση του Άρη ήταν ένα από τα πιο θετικά στοιχεία που θα πρέπει να κρατήσει στο μπλοκάκι του ο τεχνικός της ομάδας.

Με αντεπίθεση στο τέλος και σερί 0-9 οι γηπεδούχοι έφτασαν στον πόντο, ενώ είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την ανατροπή, όμως, αυτό που στο τέλος μένει είναι το πάθος τους να επιστρέψουν στο παιχνίδι, που δείχνει στοιχεία ομαδικότητας, κάτι που σίγουρα χαροποιεί τον προπονητή.

Πρώτος σκόρερ του Άρη ήταν ο Μάικλ Τζένκινς με 20 πόντους, ενώ οι Κάμινγκς και Μούρτος πρόσθεσαν από 11 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την Μπεσίκτας, ο Στρόμπερι είχε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-35, 51-53, 70-71.

Άρης: Mαρμπλ 5, Ξανθόπουλος 1, Τσαϊρέλης 8, Τζένκινς 20, Κάμινγκς 11, Ζάρας 3, Μούρτος 10, Σίμτσακ 3, Μπάκερ 4, Καββαδάς 5

Μπεσίκτας: Κάραμαν, Ενγκε, Σιπαχί 4, Γκιουλέρ, Κλαρκ 13, Βεϊσέλογλου 2, Στίματς 11, Τόμπσον 6, Ρολ 16, Σανλί 2, Στρόμπερι 11, Ουίμς 6

 

Φωτό: arisbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.