Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι!

Written by  Νοε 11, 2013

Το Πρωτάθλημα Basket League ΟΠΑΠ έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς δεν είναι λίγες οι αναμετρήσεις που κρύβουν πολλές συγκινήσεις, όπως αποδείχθηκε και στην δεύτερη ημέρα της πέμπτης αγωνιστικής, η οποία ολοκληρώνεται με το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

 

Στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης υποδέχθηκε τον Πανιώνιο με τις δύο ομάδες να δίνουν μια πρώτη εξαιρετική «παράσταση» του μεγάλου ημιτελικού του Κυπέλλου, στον οποίο θα τεθούν αντιμέτωπες σε περίπου ένα μήνα με στόχο την συμμετοχή τους στον τελικό για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του, έχοντας καταφέρει να προηγηθούν ακόμα και με διαφορά 12 πόντων, ωστόσο, η ομάδα του Πανιωνίου μείωνε σταδιακά τη διαφορά, κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο. Και, όχι μόνο αυτό, αλλά με ήρωα τον Ούρος Ντούβνιακ, ο οποίος πέτυχε συνολικά 20 πόντους και το νικητήριο καλάθι 2,7’’ πριν το τέλος, ο Πανιώνιος πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 63-65.

Για τους νικητές, εκτός από Ντούβνιακ, ΜακΚόλουμ με 12 και Μίλμπουρν με 10 ήραν εξαιρετικοί, ενώ για τους ηττημένους, ο πρώην «κυανέρυθρος» Γιάννης Αθηναίου σημείωσε 22 πόντους, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ πρόσθεσε άλλους 12.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 29-20, 47-44, 63-65

Ντέρμπι ήταν και το παιχνίδι των διεκδικητών της παραμονής στη Δράμα, όπου ο γηπεδούχος ΚΑΟΔ με λυτρωτή στο τέλος τον Έντιν Μπάβτσιτς πήρε πολύτιμη νίκη-ανάσα απέναντι στον μαχητικό Ηλυσιακό με 76-73.

Ο ΚΑΟΔ ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο, δεν κατάφερνε να κρατήσει τις διαφορές, με αποτέλεσμα ο Ηλυσιακός να βρίσκει ευκαιρία να είναι κοντά στο σκορ, ελπίζοντας ότι θα πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, με τους φιλοξενούμενους αρχικά να προηγούνται με 69-71, ωστόσο, με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του Μπάβτσιτς, ο ΚΑΟΔ πήρε την νίκη με 76-73 και αφού πρώτα οι παίκτες του Ηλυσιακού απέτυχαν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Βόσνιος του ΚΑΟΔ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας με 16 πόντους, ενώ ο Ζάρας πέτυχε άλλους 11, ενώ για τον Ηλυσιακό που έχασε ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι στις λεπτομέρειες, ο Στέφενς πέτυχε 16 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 42-34, 60-55, 76-73

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.