Με Πέιν οδηγό ξανά κορυφή για ΠΑΟΚ

Written by  Νοε 06, 2013

Την τρίτη νίκη του στους ομίλους του Eurocupπέτυχε ο ΠΑΟΚ που σε ένα κρύο γήπεδο κατάφερε να κερδίσει την ουκρανική Χιμίκ με 77-69 και να την πιάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του έκτου ομίλου.

 

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν τίμησαν την ομάδας τους, με το γήπεδο να είναι σχεδόν άδειο, ωστόσο, οι παίκτες της ομάδας μπήκαν έτοιμοι να επιβληθούν της πρωτοπόρου του ομίλου Χιμίκ. Στο ξεκίνημα το κατάφεραν με ηγέτη τον MVPτης προηγούμενης αγωνιστικής στο ελληνικό πρωτάθλημα Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος με δύο τρίποντα έδωσε προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ ο Ντι Τζέι Κούπερ με νέο τρίποντο διατήρησε μπροστά την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ, μάλιστα, με τρίποντο στην εκπνοή του δεκαλέπτου έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχουςπου σε αυτό το διάστημα είχαν 5/7 έξω από τα 6,75μ. με 22-18.

Όπως έκλεισε η πρώτη περίοδος άρχισε και η δεύτερη, με τον Δέδα να ευστοχεί σε νέο τρίποντο και να κάνει το 25-18 για τον ΠΑΟΚ που ήταν σε καλή κατάσταση. Η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο νούμερο (29-19) στο 13’ με καλάθι του Μπόγρη. Η Χιμίκ, ωστόσο, αντέδρασε και μείωσε τη διαφορά 33-30 στο 17’ για να κλείσει το ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 39-34.

 

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Χιμίκ να κάνει ένα γρήγορο σερί 8-0 και να παίρνει προβάδισμα με 39-42. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε μετά από 5 λεπτά και με τρίποντο του Κούπερ ισοφάρισε, ωστόσο, η εικόνα που παρουσίαζε δεν ήταν ανάλογη της παρουσίας του στο πρώτο ημίχρονο. Παρ’ όλα αυτά, το σοκ της αρχής του τρίτου δεκαλέπτου ξεπεράστηκε γρήγορα και ο ΠΑΟΚ με τον Κούπερ να κάνει εκ νέου καλή εμφάνιση πήρε και πάλι προβάδισμα και έκλεισε την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 54-46.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στην τελευταία περίοδο, επαναφέροντας τη διαφορά σε διψήφια νούμερα στο 32’ (58-48). Η διαφορά έμεινε μέχρι το τελευταίο δίλεπτο, όταν και η Χιμίκ επεχείρησε την τελική της προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι. Ένα λεπτό πριν το τέλος το σκορ ήταν 74-69 για τον Δικέφαλο του Βορρά, όμως, αυτή ήταν η τελευταία φορά που η ουκρανική ομάδα πλησίασε στο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 77-69, έκανε το 3-1 στις νίκες και έπιασε την Χιμίκ στην κορυφή της βαθμολογίας. Στους διακριθέντες για τους νικητές ήταν ο Μαρκ Πέιν, ο οποίος για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε τις αρετές του στο σκοράρισμα και με 18 πόντους οδήγησε την ομάδα του, ενώ ο Ντι Τζέι Κούπερ πρόσθεσε άλλους 16 στη νίκη του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί μετά από αυτή τη νίκη να είναι πιο αισιόδοξος για τη συνέχεια του ομίλου, όπου επέστρεψε στην κορυφή, ενώ πλέον ετοιμάζεται για το δύσκολο παιχνίδι της Δευτέρας στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια η αναμέτρηση των δύο αντιπάλων θα σηματοδοτεί και ντέρμπι κορυφής στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 22,18, 39-34, 54-46, 77-69

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.