Νίκη με Άρη και τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα για την ΑΕΚ

Written by  Μάι 28, 2016

Την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα κατέκτησε η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της επί του Άρη με 89-81 με την οποία έκανε το 3-1 σε μια επεισοδιακή σειρά τελικών, με την οποία ολοκλήρωσε μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλαγές και ανατροπές.

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από το καλό μπάσκετ που έπαιξαν οι ομάδες στο παρκέ, αλλά και την ένταση που για μια ακόμα φορά δεν έλειψε από τις κερκίδες, με αποκορύφωμα ο μεγαλομέτοχος του Άρη, Νίκος Λάσκαρης να δεχθεί φραστική επίθεση, ακόμα και… καφέδες και να αναγκαστεί να μετακινηθεί από τη θέση του εκνευρισμένος.

Εντός αγωνιστικού χώρου, η ΑΕΚ ξεκίνησε από την αρχή αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη σεζόν σε αυτή την αναμέτρηση και με τον Ντούσαν Σακοτα να μπαίνει «ζεστός» έχτισε από νωρίς μια διαφορά που την έβαλε στη θέση του οδηγού (22-14 στο 6’).

Ο Άρης αντέδρασε, μείωσε τη διαφορά και πήγε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου πίσω στο σκορ με 22-18. Η «Ένωση», ωστόσο, εξακολουθούσε και διατηρούσε το προβάδισμα, ανεβάζοντας τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (41-30) με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν εκ νέου στο τέλος του ημιχρόνου (43-38), αλλά να μη μπορούν να πλησιάσουν περισσότερο.

Παρά τις όποιες προσπάθειες της ομάδας της Θεσσαλονίκης να πλησιάσει, η ΑΕΚ δεν δυσκολευόταν να διατηρήσει το προβάδισμά της, φτάνοντας τελικά στην νίκη με 89-81 που της δίνει την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο μια χρονιά που ήταν γεμάτη αστάθεια και πολλά σκαμπανεβάσματα.

Ο Μαλίκ Χαίρστον στην πιθανότατα τελευταία εμφάνισή του με την κιτρινόμαυρη φανέλα χάρισε μια μεγάλη εμφάνιση στους συμπαίκτες του με 24 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της ΑΕΚ. Από κοντά και οι Τζέι Κόβαν Μπράουν με 22 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ και Ντούσαν Σάκοτα με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κοψίματα.

Από τον Άρη, ο Ντομινίκ Γουότερς είχε 17 πόντους, ο Οκάρο Γουάιτ είχε 16 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Τζερέλ ΜακΝήλ 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 43-38, 73-64, 89-81

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Έρικ, Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 14, Χέρστον 24, Μιλόσεβιτς 7, Κάρτερ 7, Μπράουν 22, Σαρικόπουλος, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 2, Μωραΐτης, Μαυροειδής 6

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6, Πελεκάνος 3, Τσούπκοβιτς 3, Φλιώνης, Γουάιτ 16, Γουότερς 17, Ζάρας 6, Χάγκινς 3, Κόεν 10, Μούρτος, Σίμτσακ 4, ΜακΝιλ 13

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.