Στο ίδιο έργο, χωρίς θεατές

Written by  Μάι 25, 2016

Ο Άρης ανέτρεψε διαφορά 14 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε στον επεισοδιακό τρίτο μικρό τελικό με 74-69 της ΑΕΚ που για ένα ακόμα παιχνίδι τη φετινή χρονιά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και μείωσε σε 2-1, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, με τη σειρά πλέον να μεταφέρεται ξανά στο ΟΑΚΑ.

Η αναμέτρηση διεξήχθη υπό τη σκιά των όσων προηγήθηκαν μετά τον δεύτερο μικρό τελικό του ΟΑΚΑ, με την διοίκηση του Άρη να αποφασίζει να μην επιτρέψει την παρουσία των οπαδών της στο γήπεδο και τον αθλητικό δικαστεί να τιμωρεί δυο ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού τους Ουάιτ και Ουότερς από τους γηπεδούχους και Παπαντωνίου και Σάκοτα από την «Ένωση» για την μεταξύ τους συμπλοκή στο τέλος του αγώνα του Σαββάτου.

Αν σε αυτούς προστεθούν οι αρχικές απουσίες των Χάγκινς για τον Άρη και Μαυροκεφαλίδη και Κατσίβελη για την ΑΕΚ, οι δυο προπονητές χρειάστηκαν την παρουσία πολλών νέων παικτών για να συμπληρώσουν δωδεκάδα.

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να «σκουπίσει» τη σειρά, αλλά από το 25’ και έπειτα εμφάνισε την εικόνα που έχει δείξει σε πολλά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος μη μπορώντας να διατηρήσει τη διαφορά των 14 πόντων που είχε γνωρίζοντας στο τέλος μια ακόμα νίκη. Παρ’ όλα αυτά, έχει ακόμα το προβάδισμα καθώς χρειάζεται μόλις μια νίκη στους επόμενους δυο αγώνες για να είναι εκείνη που θα τερματίσει στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος.

Παρά το αρχικό 5-0 με το οποίο ξεκίνησε ο Άρης, οι δυο ομάδες πήγαιναν κοντά η μία στην άλλη, με την ΑΕΚ να περνά για πρώτη φορά μπροστά με 14-15 στο 10’ και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με την «Ένωση» να προηγείται με 16-18.

Η ΑΕΚ εμφάνιζε περισσότερες λύσεις στο παρκέ, με αποτέλεσμα να χτίζει σταδιακά μια διαφορά που έφτασε ακόμα και το +11 (22-33 στο 15’) και τελικά, ο Άρης αντέδρασε, μειώνοντας στο τέλος του ημιχρόνου σε 30-36, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν φτάσει ήδη τα 12 λάθη που οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση και να φτάνει μέχρι και το +14 (40-54 στο 25’) και εκεί η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε εντελώς, με τον Άρη να αφυπνίζεται και να δίνει άλλο χρώμα στην αναμέτρηση.

Με σερί 9-0 μέχρι το τέλος της περιόδου ο Άρης μείωσε σε 49-54 στο 30’ το σερί έφτασε μέχρι και το 12-0 αφού ο ΜακΝιλ με τρόποντο έκανε το 52-54 και οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο περνώντας και πάλι μπροστά έπειτα από σχεδόν 25’ με 62-59 στο 36’.

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 74-69 και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για την κατάληψη της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα.

Ο Βασίλης Σίμτσακ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Άρη, αναλαμβάνοντας ρόλους τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην άμυνα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με ένα εντυπωσιακό double-doubleμε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Τζέρελ ΜακΝίλ, που πλησίασε το triple-doubleμε 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Τζέηκ Κοέν είχε 11 πόντου και 5 ριμπάουντ.

Από την ΑΕΚ, ο Μαρκ Κάρτερ είχε 18 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Μαλίκ Χαίρστον είχε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 κοψίματα, ο Τζέι Κόβαν Μπράουν είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ, αλλά και 7 λάθη και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είχε 8 πόντους με 13 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 30-36, 49-54, 74-69

Άρης(Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6, Δήμας, Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 7, Φλιώνης 2,  Δίπλαρος, Ζάρας 6, Κόεν 11, Μούρτος 3, Σίμτσακ 22, ΜακΝιλ 15

ΑΕΚ(Ζντοβτς): Καμαριανός, Χέρστον 16, Μιλόσεβιτς 8, Κάρτερ 18, Μπράουν 14, Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 5, Μωραΐτης, Μαυροειδής 2, Τσαλμπούρης, Έρικ 6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.