Προβάδισμα η ΑΕΚ με ανατροπή και break

Written by  Μάι 18, 2016

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που αυτή τη φορά επέστρεψε από διψήφια διαφορά και με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο επικράτησε του Άρη στο «Nick Gallis Hall» με 67-77 στον πρώτο μικρό τελικό του Πρωταθλήματος και πήρε προβάδισμα για την τρίτη θέση.

Υπό το βλέμμα του Μάκη Αγγελόπουλου που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβντς παρουσίασαν δύο πρόσωπα, αφού στο πρώτο μέρος ήταν εκτός κλίματος, όμως, στο δεύτερο άλλαξαν εντελώς, γύρισαν διαφορά 15 πόντων στο ημίχρονο, 11 πόντων στο 32’ και με σερί 0-16 στην τελευταία περίοδο και συνολικό επιμέρους σκορ 24-49 στο δεύτερο μέρος πήραν τη μεγάλη νίκη γοήτρου και ψυχολογίας.

Ο Άρης παρατάχθηκε για ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς τον Τζαμέλ Χάγκινς, ενώ η ΑΕΚ στερήθηκε τις υπηρεσίες του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος αντιμετώπισε την τελευταία στιγμή ένα πρόβλημα στο δεξί του γόνατο και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι και με τον σταθερά πολύ καλό Οκάρο Γουάιτ να ξεκινά δυνατά, αλλά και την πολύ καλά στημένη άμυνά τους πήραν γρήγορα μια διαφορά, προηγήθηκαν 21-9 λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, που τους βρήκε μπροστά με 23-13.

Ο Άρης ήταν εμφανώς ανώτερος και με τον Αμερικανό να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο παρκέ, βρέθηκε να προηγείται με 43-28 στο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν ήδη μαζέψει πέντε επιθετικά ριμπάουντ περισσότερα (3 έναντι 8), τα οποία, ωστόσο, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε σκορ.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έκαναν ένα πολύ καλό επιθετικά πρώτο ημίχρονο, που τους έδωσε τη διαφορά, ενώ και αμυντικά είχαν καταφέρει να βρουν πολλές λύσεις απέναντι στην «Ένωση».

Η ΑΕΚ αντέδρασε με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου και αντιστρέφοντας την εικόνα, σε σχέση με την έναρξη του αγώνα, ήταν εκείνη που έπαιξε πολύ καλή άμυνα, ενώ ταυτόχρονα βρήκε σκορ με τους Μιλόσεβιτς και Κάρτερ και κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, μειώνοντας στο τέλος της περιόδου σε 57-50.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβντς ολοκλήρωσε την ανατροπή, καθώς μετέτρεψε το 61-50 του 32’ σε 61-66 με ένα εκπληκτικό σερί 0-16 και έκτοτε δεν έχασε το προβάδισμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, που τη βρήκε νικήτρια με 67-77, πανηγυρίζοντας μια ανέλπιστη, όπως αποδείχθηκε νίκη.

Ο Τζέι Κόβαν Μπράουν έκανε την… εμφάνισή του με εμφατικό τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο και με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, με τους Ντούσαν Σάκοτα με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, Μίλαν Μιλόσεβιτς με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ και Μαρκ Κάρτερ με 10 πόντους να ακολουθούν σε απόδοση.

Από την Άρη που έχασε πλήρως την αυτοσυγκέντρωσή του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Οκάρο Γουάιτ ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά στη συνέχεια χάθηκε, σταματώντας στους 15 πόντους (μόλις 2 στο δεύτερο μέρος) με 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ντομινίκ Γουότερς είχε 12 πόντους με 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 43-28, 57-50, 67-77

Άρης (Πρίφτης):Ξανθόπουλος 5, Πελεκάνος 4, Τσούπκοβιτς 5, Φλιώνης, Ουάιτ 15, Γουότερς 12, Δίπλαρος, Ζάρας 4, Κόεν 4, Μούρτος 5, Σίμτσακ 2, ΜακΝιλ 11

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου, Σάκοτα 15, Χέρστον 5, Κατσίβελης 5, Μιλόσεβιτς 13, Κάρτερ 10, Μπράουν 20, Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 2, Μαυροειδής 6, Έρικ 1, Μωραΐτης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.