Ξενύχτι με... πανηγύρια στο «Nick Galis Hall»

Written by  Μάι 12, 2016

Σε έναν ακόμα επεισοδιακό ημιτελικό, ο Άρης κατάφερε να γυρίσει από το -13 και να πετύχει πολύ σημαντική νίκη επί του πληγωμένου από τα ξενύχτια των Αμερικανών παικτών του Παναθηναϊκού στο «Nick Galis Hall» με 56-50, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2 και πλέον η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί σε πέμπτο αγώνα το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τη βαριά ατμόσφαιρα εξαιτίας της έντασης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του τρίτου ημιτελικού, αλλά και από τον αναβρασμό που επικράτησε στις τάξεις του Παναθηναϊκού με τα νυχτοπερματήματα των Γκιστ, Φελντείν και Χέινς, τους οποίους ο Αργύρης Πεδουλάκης επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής για παραδειγματισμό.

Αγωνιστικά, το παιχνίδι ήταν πολύ κακό, με τις δυο ομάδες να είναι τρομερά νευρικές και άστοχες (χαρακτηριστικό το μόλις 1/16 τρίποντα του Άρη στο πρώτο ημίχρονο), με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, φτάνοντας λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ακόμα και σε διαφορά 13 πόντων (16-29).

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, οι «πράσινοι» έπαθαν ολική καθίζηση, ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε και με τον Οκάρο Γουάιτ να κάνει μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση, έφτασαν στη μεγάλη νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τους φιλάθλους της ομάδας.

Ο Αμερικανός που με τις εμφανίσεις του τη φετινή χρονιά έχει κερδίσει πολλά βλέμματα και ήδη οι πρώτοι «μνηστήρες» για την απόκτησή του έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, πέτυχε double-double με 10 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα και ήταν ο καταλυτικότερος παράγοντας της νίκης, μαζί με τον Τζερέλ ΜακΝηλ, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα και τον Ντομινίκ Γουότερς που συμπλήρωσε 12 πόντους με 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ό, τι είχε να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός ήταν η απόδοση του Έλλιοτ Γουίλιαμς, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους με 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Βινς Χάντερ δεν προσέφερε στο σκοράρισμα, αλλά κατάφερε να μαζέψει συνολικά 11 ριμπάουντ.

Οι δυο ομάδες θα ξανασυναντηθούν αυτή τη φορά και πάλι στο ΟΑΚΑ το Σάββατο στον πέμπτο και τελευταίο ημιτελικό που θα καθορίσει τον δεύτερο διεκδικητή του Πρωταθλήματος που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας στους τελικούς που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 19 Μαϊου.

Τα δεκάλεπτα: 8-12, 19-29, 38-35, 56-50

Άρης (Πρίφτης): Δήμας, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης 6, Ουάιτ 10, Ουότερς 12, Δίπλαρος, Κοέν 3, Μούρτος 7, Σίμτσακ 2, ΜακΝιλ 16

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης, Φώτσης 8, Ραντούλιτσα 8, Παππάς 1, Διαμαντίδης 9, Καλάθης 3, Ουίλιαμς 19, Χάντερ 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.