Στον τελικό με ανατροπή και Χάκετ ο Ολυμπιακός

Written by  Μάι 11, 2016

Μετά από ένα παιχνίδι με πολλές αντιφάσεις, ο Ολυμπιακός που βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 17 πόντους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, επικράτησε τελικά και με σχετική ευκολία της ΑΕΚ με 75-89 στον τρίτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών και με συνολικό σκορ 3-0 πέρασε στον τελικό του Πρωταθλήματος, όπου θα διεκδικήσει να διατηρήσει τον τίτλο του απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Άρης.

Κατά την... προσφιλή της συνήθεια τη φετινή χρονιά, η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά την αναμέτρηση, βρέθηκε να προηγείται με 50-33 στο 23’, έδειξε ότι μπορεί να μειώσει τη σειρά και να τη στείλει σε τέταρτο παιχνίδι, όμως, απο το σημείο εκείνο και έπειτα, ο αγώνας είχε εντελώς διαφορετική εικόνα με την «Ένωση» να μη μπορεί για μια ακόμα φορά να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Ο επίσης συνηθισμένος σε μεγάλες ανατροπές Ολυμπιακός, με οδηγό έναν εξαιρετικό Ντάνιελ Χάκετ, μείωσε πολύ γρήγορα, πήρε προβάδισμα στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου και με σκορ από την περιφέρεια, πήρε και διαφορά στο τέλος της αναμέτρησης, όταν και σφράγισε τυπικά την πρόκρισή του στον τελικό.

Το επιμέρους, μάλιστα, σκορ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν 20-58 (!) με τον Ολυμπιακό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παρκέ στο διάστημα αυτό.

Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν ο καλύτερος παίκτης των Πρωταθλητών όχι μόνο γιατί σημείωσε 18 πόντους με 5 ασίστ και κανένα λάθος, αλλά και γιατί ήταν εκείνος που σήμανε την αντεπίθεση με 11 συνεχόμενους δικούς του πόντους από το 50-33 μέχριο το τέλος του δεκαλέπτου που βρήκε την ΑΕΚ μπροστά με 61-55. Ένα σερί 0-10 από το σημείο εκείνο και έπειτα, έκανε το 61-65 για τον Ολυμπιακό που έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω.

Εκτός από τον Ιταλό, ο Ματ Λοτζέσκι είχε 14 πόντους με2 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Βασίλης Σπανούλης είχε 13 πόντους με 4 ασίστ και ο Γιώργος Πρίντεζης πρόσθεσε άλλους 11 πόντους.

Από την ΑΕΚ, που εκτός των άλλων είδε να σημειώνονται και αρκετά επεισόδια στις κερκίδες, επιδεινώνοντας την κακή εικόνα των τελευταίων ημερών, ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Τζέι Κόβαν Μπράουν με 17 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Μαλίκ Χαίρστον βοήθησε με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 41-31, 61-55, 75-89

ΑΕΚ(Ζντοβντς): Έρικ, Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 9, Χαίρστον 10, Μιλόσεβιτς 6, Μαυροκεφαλίδης 8, Κάρτερ 9, Μπράουν 17, Κατσίβελης 2, Καλαμπόκης 7, Μωραϊτης, Μαυροειδής 4

Ολυμπιακός(Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Παπαπέτρου 9, Σπανούλης 13, Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 11, Αγραβάνης 8, Μάντζαρης 6, Γουόρρικ, Χάκετ 18, Λοτζέσκι 14, Παπανικολάου 4

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.