«Κιτρινόμαυρη» νίκη μετά από 8 χρόνια!

Written by  Μάι 10, 2016

Ο Άρης κατάφερε να σπάσει την παράδοση των 23 συνεχόμενων ηττών του από τον Παναθηναϊκό και με την νίκη του με 77-68 στον τρίτο ημιτελικό του Πρωταθλήματος έκανε το 2-1 και έστειλε τη σειρά σε τέταρτο παιχνίδι.

Ο Άρης ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός από τα δυο προηγούμενα παιχνίδια, καθώς παρά τις απουσίες των Χάγκινς, Ζάρα και Ξανθόπουλου ο παλμός της έδρας έδινε φτερά στους υπόλοιπους παίκτες. Από την πλευρά του, με τον Νικ Καλάθη εκτός μάχης, ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να αναπτυχθεί, κάτι που σε ένα μεγάλο διάστημα φάνηκε και μέσα τις γραμμές του παρκέ.

Μελανό, ωστόσο, σημείο τα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της αναμέτρησης με την διακοπή του αγώνα από τους διαιτητές για υβριστικά συνθήματα με κύριο αποδέκτη τον Δημήτρη Διαμαντίση, το φραστικό επεισόδιο του Έλλιοτ Γουίλιαμς με την κερκίδα, αλλά και η ένταση που δημιουργήθηκε στη φυσούνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη να απαντά με χειρονομίες στους φιλάθλους του Άρη.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να παίζουν αρκετά επιθετικά και να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν, με τον Άρη να κλείνει την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 23-22.

Από το σημείο εκείνο, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και με τους Γουάιτ και Γουότερς να αναλαμβάνουν τις περισσότερες πρωτοβουλίες, άρχισαν να «χτίζουν» μια διαφορά που έφτασε και το +9 (35-26 στο 16’) και κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 42-37 με τον Παναθηναϊκό να απειλεί κυρίως με τις προσπάθειες του Γουίλιαμς.

Ο Άρης εξακολουθούσε να διατηρεί τον έλεγχο της αναμέτρησης, έχοντας καταφέρει να βρίσκει απαντήσεις στα προβλήματα που δημιουργούσαν οι Ραντούλιτσα και Γουίλιαμς και κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 57-51, όμως, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με ένα γρήγορο 0-5 με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, έφερε το παιχνίδι στον πόντο και η αναμέτρηση άρχισε από την αρχή.

 Παρ’ όλα αυτά, με το δίδυμο των Αμερικανών ΜακΝηλ και Γουότερς να το παίρνουν... πατριωτικά, ο Άρης κατάφερε να αυξήσει και πάλι τη διαφορά και να φτάνει τελικά στη νίκη με 77-68 που του επιτρέπει να διεκδικήσει την ισοφάριση στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, αλλά και να βάλει τέλος σε ένα αρνητικό σερί που κρατούσε από τη σεζόν 2007-2008.

Ο Ντομινίκ Γουότερς με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Τζαμέλ ΜακΝήλ επίσης με 21 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Οκάρο Γουάιτ με 9 πόντους και 3 ριμπάουντ ήταν οι στυλοβάτες της «κιτρινόμαυρης» νίκης, ενώ από τον Παναθηναϊκό ο Έλλιοτ Γουίλιαμς είχε 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε 14 πόντους και 2 ριμπάουντ και ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε 11 πόντους, 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 42-37, 57-51, 77-68

Άρης (Πρίφτης): Δήμας, Πελεκάνος 7, Τσούπκοβιτς 5, Φλιώνης 2, Ουάιτ 9, Ουότερς 21, Δίπλαρος, Κοέν 5, Μούρτος 5, Σίμτσακ 2, ΜακΝιλ 21

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χέινς 3, Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 14, Παππάς 8, Φελντέιν 9, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 5, Καλάθης, Ουίλιαμς 14, Χάντερ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.