Ζορίστηκε, αλλά «καθάρισε» με Καλάθη

Written by  Μάι 04, 2016

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε πολύ δύσκολα όπως λέει και το τελικό 85-79 του μαχητικού Άρη και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών του Πρωταθλήματος, στηριζόμενος κυρίως στο μεγαλύτερο βάθος του πάγκου του, αλλά και στην εκπληκτική εμφάνιση του Νικ Καλάθη.

Ο Άρης, παρά την απουσία του Τζαμέλ Χάγκινς, παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστικός και έδειξε ότι η σειρά των ημιτελικών μόνο εύκολη δεν θα είναι για τον Παναθηναϊκό, κρούοντας αρκετά «καμπανάκια» για τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του.

Ο νέος τεχνικός των «πρασίνων» θέλει να εντάξει στο παιχνίδι της ομάδας του καινούρια στοιχεία, κάτι που προφανώς απαιτεί χρόνο για την αφομοίωσή τους, ωστόσο, ήδη τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση, μοιράζοντας αρκετό θέαμα και διατηρώντας την ισορροπία στους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί την υπεροπλία του μέσα στη ρακέτα με την επιβλητική παρουσία του Ραντούλιτσα, ενώ ο Άρης έβρισκε τρόπους να διατηρείται σε απόσταση βολής, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στην ισοπαλία με 19-19.

Με τον Νικ Καλάθη να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό, να χτίσει μικρές διαφορές και τελικά να κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 46-39.

Ο Άρης αντέδρασε, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, κάτι που ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε για να την διευρύνει, φτάνοντας στο 30’ να προηγείται με 67-57.

Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους για τον Παναθηναϊκό (82-67) και στο τελευταίο πεντάλεπτο οι πράσινοι χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα ο Άρης να μειώσει στο τελικό 85-79 που αποδεικνύει πως η σειρά θα έχει αρκετό ενδιαφέρον ανεξάρτητα από την τελική της έκβαση.

Ο Νικ Καλάθης ήταν εκείνος που πήρε τη «μπαγκέτα» και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με μια εντυπωσιακή εμφάνιση και συνολικά 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ πολύ καλοί ήταν ο Έλλιοτ Γουίλιαμς με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κόψιμο, ο Νίκος Παππάς με 12 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα και ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από τον Άρη, ο Τζερέλ ΜακΝηλ ήταν εντυπωσιακός με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ντομινίκ Γουότερς είχε 12 ποντους με 2 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ο Οκάρο Γουάιτ είχε 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Οι δυο ομάδες θα ξανασυναντηθούν την Παρασκευή για τον δεύτερο αγώνα της σειράς των ημιτελικών.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 46-39, 67-57, 86-79

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χέινς 3, Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 10, Παππάς 12, Φελντέιν 9, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 4, Καλάθης 21, Ουίλιαμς 18, Χάντερ

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 7, Δήμας, Πελεκάνος 9, Τσούπκοβιτς 7, Φλιώνης, Ουάιτ 10, Ουότερς 12, Ζάρας, Κοέν 10, Μούρτος 2, Σίμτσακ, ΜακΝιλ 22

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.