Στα δύσκολα μίλησαν Παππάς και εμπειρία

Written by  Νοε 01, 2013

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά στο τέλος δεν κάηκε. Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στο πρώτο ημίχρονο, όπου αφέθηκε στις ορέξεις και τον ενθουσιασμό των παικτών του Ερυθρού Αστέρα, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 86-90 στην παράταση και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 2-1 στην τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

 

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν από την κόλαση του πρώτου ημιχρόνου, όταν και βρέθηκαν να χάνουν με 15 πόντους διαφορά, στην ισοφάριση στο τέλος του αγώνα και την παράταση, όπου ήταν πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι στις βολές, καταφέρνοντας να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη μέσα σε μια έδρα που πολλοί θα δυσκολευτούν να περάσουν.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε πλήρης και χωρίς προβλήματα, ενώ οι παίκτες του σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας επεσήμαναν πως πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν θέλουν να φύγουν νικητές από την «Χάλα Πιονίρ».

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και με τον Μπατίστ ορεξάτο και να θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό, πήραν γρήγορα μια μικρή διαφορά +5 (6-11) στο 5'. Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα αντέδρασαν και με ένα σερί 10-2 μέσα σε δύο λεπτά πέρασαν μπροστά με 16-13. Με τρίποντο του Μάικ Μπράμος και με 3/3 βολές του Σιλμπ στην εκπνοή του δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες έκλεισαν την πρώτη περίοδο με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 26-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν περισσότερο αποφασισμένοι να διευρύνουν τη διαφορά, παρά ο Παναθηναϊκός να τη μειώσει. Με τον Κάτιτς να παίρνει εύστοχες επιθέσεις, ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε 30-25 στο 13' και 35-27 στο 15' με τον Παναθηναϊκό να μη μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στη σκληροτράχηλη σερβική ομάδα.

Ο Νίκος Παππάς πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους, μειώνοντας τη διαφορά στο 38-33, ωστόσο, οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα έκαναν πάρτι από την περιφέρεια και με τρίποντο του Μπλάζιτς από τα 8 μέτρα έστειλαν τη διαφορά στο +15 (48-33) στο 19' κι ενώ ήδη ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε καλέσει νωρίτερα τάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό τους. Αυτό έμελλε να είναι και το σκορ του ημιχρόνου με τον προπονητή των νταμπλούχων Ελλάδας να έχει πολλά προβλήματα να λύσει στην ανάπαυλα.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με τον Νίκο Παππά, που σταδιακά βρίσκει τον καλό του εαυτό και το ρόλο του στο «τριφύλλι» και το Λουκά Μαυροκεφαλίδη να δίνει ενέργεια σε άμυνα και να σκοράρει στην επίθεση έκανε ένα σερί 12-0 και μείωσε τη διαφορά σε 48-45 στο 25'. Ο Ερυθρός Αστέρας σκόραρε μετά από σχεδόν πέντε λεπτά και απάντησε στο σερί του Παναθηναϊκού, ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (56-46) στο 28'. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 2/2 βολές του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος μείωσε σε 56-48.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τον Ερυθρό Αστέρα να ανεβάζει και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (62-48) στο 32', με τον Παναθηναϊκό να είναι εγκλωβισμένος και να μη μπορεί να βρει τρόπο να μειώσει. Ο Νίκος Παππάς πάλευε μόνος του και με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το σκορ 62-53, δίνοντας μια πρώτη ανάσα στους «πράσινους». Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος αρχικά με τρίποντο από τη γωνία και στη συνέχεια με 3/4 βολές μείωσε τη διαφορά σε 66-63 και το άγχος πλέον ήταν για τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο έγινε δραματικό. Ο Κάτιτς με 1/2 βολές έκανε το 67-63, ο Διαμαντίδης με τρίποντο στο 39' έκανε το 67-66 και ο Παππάς με γκολ – φάουλ στο 1,33'' έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολλή ώρα με 67-69. Με δύο βολές τυ Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 67-71. Ο Ραντένοβιτς με 2/2 βολές μείωσε σε 69-71 στο 1,04'' πριν το τέλος, ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές έκανε το 69-72, ο Λάσμε με 1/2 έκανε το 69-73 και ο Τζένκινς με 12 πόντους μείωσε στο καλάθι και το 71-73.

Μία βολή του Διαμαντίδη έκανε το 71-74 και το θρίλερ συνεχίστηκε. Ο Σιλμπ με τρίποντο ισοφάρισε σε 74-74 στα 10,7" πριν το τέλος, ο Διαμαντίδης πήρε την τελευταία επίθεση, αλλά αστόχησε κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Με δυο τρίποντα από Μπράμο και Ματσιούλις ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στον επιπλέον χρόνο με τέσσερις πόντους, διαφορά που κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το τέλος. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν ψύχραιμοι στις βολές που κλήθηκαν να εκτελέσουν και κατάφεραν να πάρουν την δεύτερη νίκη τους στον όμιλο της Ευρωλίγκα με 86-90 και να ατενίσουν τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Νίκος Παππάς που με 24 πόντους έδειξε ότι στα κρίσιμα μπορεί να είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν και πάλι ο οργανωτής στα δύσκολα, με τον Μάικ Μπατίστ να προσφέρει κρίσιμους πόντους στο τέλος της παράτασης.

Ο Παναθηναϊκός πλέον βελτίωσε την θέση του στον όμιλο και περιμένει την ερχόμενη εβδομάδα την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Ρέθυμνο για να πάρει μία ακόμα νίκη και να εδραιωθεί στην κορυφή του ομίλου του.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.