Ανατροπή και break ο ΠΑΟΚ, εύκολα στο τέλος ο Άρης

Written by  Απρ 17, 2016

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση, λέει ο λαός και αυτό φρόντισε να αποδείξει περίτρανα ο ΠΑΟΚ, που στον πρώτο προημιτελικό της Basket League απέναντι στην ΑΕΚ, κατάφερε να γυρίσει από το -17 στο ΟΑΚΑ και να πάρει τελικά τη νίκη με 78-82 και πλέον θέλει μια νίκη για να πάρει εκείνος το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Η «Ένωση» για ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, ενώ είχε αρχικά τη διαφορά –στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος βρέθηκε να προηγείται με 24 πόντους στην Πυλαία και τελικά γνώρισε και εκεί την ήττα – ενώ έχει πολλά παράπονα για τη διαιτησία, ωστόσο, πλέον θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση αν δεν θέλει να βρεθεί εκτός τετράδας που ήταν ο αρχικός της φετινός στόχος.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβντς, που αγωνίστηκε χωρίς τον Μαλίκ Χέρστον, βρέθηκε να προηγείται με 35-18 μόλις στο 14’ και έδειχνε ικανή να πάρει εύκολα την πρώτη από τις δυο νίκες που χρειάζεται για την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, που στερήθηκε των υπηρεσιών του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, μείωσε σταδιακά και κατάφερε να προσπεράσει για πρώτη φορά με 65-68 στο 34’ και τελικά να φτάσει στην μεγάλη νίκη, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος στα κρίσιμα φώναξε και πάλι «παρών».

Ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ και ορισμένα πολύ κρίσιμα σουτ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γουίλιαμ Χάτσερ με 21 πόντους 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από την ΑΕΚ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τα έκανε όλα με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 13 πόντους και ο Τζέι Κόβαν Μπράουν 10 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά η «Ένωση» έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία.

Η σειρά τώρα μεταφέρεται στην Πυλαία το Σάββατο 23 Απριλίου και ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη για να πάρει το εισιτήριο για τον ημιτελικό, ενώ η ΑΕΚ για να μείνει «ζωντανή» και να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-33, 61-52, 78-83

Ο Άρης δυσκολεύθηκε για 35’ απέναντι στην Κηφισιά, ωστόσο, στο τέλος οι φιλοξενούμενοι έμειναν από δυνάμεις και με την περιφέρεια των γηπεδούχων να παίρνει μπροστά, πήρε τη νίκη με 78-60 και έκανε το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών.

Παρά το γεγονός ότι το «βαρύ πυροβολικό» της Κηφισιάς, Μουχάμεντ Ελ-Αμίν, έμεινε άποντος έχοντας συνολικά 0/12 σουτ, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν κοντά στο σκορ για περίπου 35’, ωστόσο, στη συνέχεια, ο Άρης με μπροστάρη τον Οκάρο Γουάιτ αντέδρασε, βρήκε μακρινά σουτ και διεύρυνε τη διαφορά για την τελική του νίκη.

Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Ντομινίκ Γουότερς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Τζερέλ ΜακΝηλ είχε 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Για τους φιλοξενούμενους, ο Ντάστιν Χογκ πάλεψε με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Λεωνίδας Κασελάκης είχε 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 33-35, 52-48, 78-60

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.