Ξεμούδιασμα, πλεονέκτημα, ξεκούραση και… ραντεβού στα ίδια μέρη

Written by  Απρ 13, 2016

Ο Ολυμπιακός ξεμπέρδεψε νωρίς με την… εκκρεμότητα της αναμέτρησης με το Ρέθυμνο, του οποίου επικράτησε εύκολα με 95-59, «κλείδωσε» και τυπικά το πλεονέκτημα έδρας και πλέον οι δυο ομάδες θα ξεκουραστούν περίπου μια εβδομάδα πριν συναντηθούν ξανά στο ΣΕΦ για τον πρώτο αγώνα των play off.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας πάτησαν από νωρίς το «γκάζι» θέλοντας να τελειώσουν την υποχρέωση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με τη νίκη και το πλεονέκτημα έδρας, ώστε να επικεντρωθεί στην σωματική και πνευματική ξεκούρασή του πριν το τελευταίο κομμάτι της σεζόν όπου θα διεκδικήσουν τον τελευταίο τίτλο που τους απέμεινε.

Το σκορ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο ήταν στο double-score (28-14) με τον Ολυμπιακό να παίζει ελεύθερα, ανοιχτά και χωρίς άγχος, αποφορτίζοντας πολλούς παίκτες που είχαν πιεστεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν χρησιμοποίησε τον Χάκετ, ενώ δεν είχε στη διάθεσή του τον Γιώργο Πρίντεζη, μοίρασε το χρόνο σε όλους τους παίκτες και τους είδε να αφήνουν σιγά σιγά πίσω τους τον οδυνηρό αποκλεισμό τους από την Ευρωλίγκα.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ορεξάτος με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Δημήτρης Αγραβάνης αξιοποίησε τον χρόνο που του δόθηκε κάνοντας μια καλή εμφάνιση με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κοψίματα, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι μπορεί να μην σκόραρε, αλλά μοίρασε 7 ασίστ και έδειξε να προσπαθεί να βρει το ρυθμό του από την μακρά απουσία του.

Από το Ρέθυμνο που χρησιμοποίησε πολλά νεαρά παιδιά για να πάρουν εμπειρίες, ο Τάιλερ Στόουν ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Ρασάντ Μάντεν είχε 12 πόντους με 7 ασίστ.

Οι δυο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 20 Απριλίου για την πρώτη φάση των play off.

Τα δεκάλεπτα:  28-14, 44-37, 76-45, 95-59        

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.