Στο τέλος μίλησε η εμπειρία

Written by  Απρ 04, 2016

Η ΑΕΚ διεκδίκησε την νίκη μέχρι το τελευταίο δίλεπτο, αλλά στο τέλος η διαφορά ποιότητας του Παναθηναϊκού και ο «σεληνιασμένος» Έλλιοτ Γουίλλιαμς έδωσαν τη νίκη με 78-71 στους «πράσινους» που πλέον σκέφτονται την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές την Πέμπτη που θα κρίνει αν θα πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα play off της Ευρωλίγκας.

Η «Ένωση» ήταν πολύ ανταγωνιστική, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, απείλησε τον Παναθηναϊκό με την πρώτη τους εντός έδρας ήττα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά το τέλος στάθηκε άτυχη, καθώς ο τραυματισμός του Μαλίκ Χαίρστον και η ευστοχία των γηπεδούχων της στέρησαν την ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη γοήτρου και ψυχολογίας.

Η ΑΕΚ κατάφερε να αντισταθεί στο πρώτο πεντάλεπτο, όμως, ο Παναθηναϊκός με τους Γουίλλιαμς και Ραντούλιτσα να το παίρνουν… πάνω τους, έκανε ένα σερί 10-0 και προηγήθηκε με 20-10, μπαίνοντας στη θέση του οδηγού. Με τον Αμερικανό να έχει ήδη φτάσει τους 10 πόντους, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 23-15

Οι «πράσινοι» δεν δυσκολεύονταν να διατηρήσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τους παίκτες της «Ένωσης» να προσπαθούν να μην τους αφήσουν να ξεφύγουν περισσότερο, με το ημίχρονο να λήγει με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 41-32 και τον Έλλιοτ Γουίλλιαμς να έχει ήδη 16 πόντους.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και με τον Γιάννη Καλαμπόκη να… ξανανιώνει, μείωσε σε 46-44 στο 26’ ισοφάρισε έπειτα από πολλή ώρα σε 53-53 στο 29’ και ξανάκανε το παιχνίδι ντέρμπι.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται οριακά με 57-56 και την ΑΕΚ να έχει δείξει μεγαλύτερη θέληση να διεκδικήσει τη νίκη.

Με μεγάλο τρίποντο του Μαλίκ Χαίρστον η ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 61-62 στο 33’ πριν αποσυρθεί στον πάγκο τραυματίας εξαιτίας ενός άτσαλου πατήματος στο παρκέ, ενώ με καλάθι του Μπράουν πήγε στο 63-67 και άρχισε να φέρνει «σύννεφα» στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» υπό το φάσμα της ήττας ανέβασαν την απόδοσή τους, «έσφιξαν» την άμυνά τους και με τον Έλλιοτ Γουίλλιαμς να αναλαμβάνει και πάλι… δράση έφτασαν τελικά στη νίκη με 78-71 και συνεχίζουν το σερί των νικών τους πριν την «μάχη» της Πέμπτης με την Αναντολού Εφές στην Τουρκία.

Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε και πάλι μεγάλο παιχνίδι σταματώντας στους 24 πόντους και συνεχίζει την πολύ καλή του παρουσία από τότε που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο ΟΑΚΑ, ενώ 14 πόντους με 5 ριμπάουντ είχε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και 10 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά και 5 λάθη είχε ο Νικ Καλάθης.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ ξεχώρισε για την ΑΕΚ που στο τέλος έμεινε από δυνάμεις, αλλά έδειξε ότι μπορεί στα playoffνα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη και να κάνει ζημιές σε όποιον την υποτιμήσει.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 41-32, 57-56, 78-71

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.