Οι… νέοι τον ανέβασαν ταχύτητα

Written by  Φεβ 21, 2016

Σε έναν άνετο περίπατο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, καθώς με τα καινούρια πρόσωπα να του αλλάζουν ταχύτητα εμφανίστηκε… μεταλλαγμένος και πήρε εύκολα τη νίκη με 67-90 και δείχνει έτοιμος να μπει στο τελευταίο και πιο κρίσιμο κομμάτι της χρονιάς αποφασισμένος να διεκδικήσει και τους τρεις τίτλους.

Ο Έλλιοτ Γουίλιαμς ήρθε και μεταμόρφωσε άμεσα τον Παναθηναϊκό, δίνοντάς του ενέργεια και δύναμη κάτω από τα καλάθια και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, ενώ ο Μαρκίζ Χέινς είχε καλή παρουσία, βοηθώντας αμφότεροι στην θεαματική αλλαγή της εικόνας του «τριφυλλιού».  

Ο Παναθηναϊκός πάτησε «γκάζι» από το ξεκίνημα, παίρνοντας από νωρίς διψήφιες διαφορές απέναντι στον ελλιπή και ανέτοιμο ΠΑΟΚ που στερήθηκε των υπηρεσιών των Βασιλειάδη και Σχορτσιανίτη για ένα ακόμα παιχνίδι και δεν συνάντησε αντίσταση σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Οι «πράσινοι» ήταν ασταμάτητοι επιθετικά, σημείωσαν 61 πόντους στο ημίχρονο σπάζοντας όλα τα «κοντέρ» μάζεψαν 20 ριμπάουντ περισσότερα από τον αντίπαλό τους (37 έναντι 17), είχαν εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση (12/26 τρίποντα, 19/31 δίποντα, 16/18 βολές) μοίρασαν σκορ και θέαμα και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους.

Το 19-30 του πρώτου δεκαλέπτου έγινε 32-61 στο ημίχρονο και κάπου εκεί τα πάντα είχαν κριθεί με το μόνο που απέμενε στον Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεοφερμένους παίκτες προκειμένου να προσαρμοστούν πιο γρήγορα στα δεδομένα της ομάδας.

Ο Έλλιοτ Γουίλιαμς άρπαξε την ευκαιρία από τα μυαλά, αγωνίστηκε τον περισσότερο χρόνο από όλους τους συμπαίκτες του (27:07) και σημείωσε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 8 κερδισμένα φάουλ δείχνοντας με το «καλημέρα» ότι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του.

Η παρουσία του αμερικανού βελτίωσε και τους άλλους παίκτες της ομάδας, με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να βρίσκει ξεκούραστο χρόνο σημειώνοντας «σβηστά» 9 πόντους με 4 ριμπάουντ και τον Όγκνιεν Κούζμιτς να έχει 6 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ 10 πόντους είχε ο Τζέημς Γκιστ, 9 πόντους είχε ο Μαρκίζ Χέινς και ο Νικ Καλάθης είχε 7 πόντους και 6 ασίστ.

Από τον ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, έχοντας ωστόσο τη δικαιολογία ότι απουσίαζαν οι δυο καλύτεροι παίκτες του, ο Γουίλιαμ Χάτσερ είχε 16 πόντους με 2 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Νίκολα Μάρκοβιτς είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 32-61, 46-78, 67-90

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.