Καταιγιστική στην Πάτρα η ΑΕΚ

Written by  Φεβ 18, 2016

Η ΑΕΚ χρησιμοποίησε την πολύ καλή της άμυνα για να περάσει ένα εύκολο απόγευμα στην Πάτρα, όπου απέναντι στον γηπεδούχο Απόλλωνα επικράτησε με 63-82 και εξακολουθεί να βρίσκεται στο κυνήγι της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβντς ήταν συγκεντρωμένη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έπαιξε σπουδαία άμυνα, εγκλωβίζοντας τα ατού των γηπεδούχων και δεν δυσκολεύθηκε να φτάσει στην 15η νίκη της στο πρωτάθλημα, ενώ ο Σλοβένος προπονητής είδε για πρώτη φορά το νέο μεταγραφικό απόκτημα της «Ένωσης» Τορίν Γκριν να παίρνει χρόνο συμμετοχής και να αφήνει καλές εντυπώσεις.

Ο Αμερικανός αγωνίστηκε για 15:32 σημειώνοντας 6 πόντους με 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ και έδειξε ότι μπορεί αν μάθει τους συμπαίκτες και τα συστήματά να δώσει αυτό που λείπει από την ομάδα.

Μοναδικό μελανό σημείο για την ΑΕΚ ήταν ο τραυματισμός του Δημήτρη Κατσίβελη, ο οποίος αποχώρησε από το παρκέ, ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις δεν δείχνουν κάτι σοβαρό.

Ο Απόλλωνας από την πλευρά του δεν κατάφερε να αντισταθεί στην πολύ καλή άμυνα της «Ένωσης», βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς και παρά τη βελτίωσή του στο δεύτερο ημίχρονο, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σχετικά τη διαφορά.

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 14 πόντους και 2 ριμπάουντ, ενώ κορυφαίος ήταν ο Μαλίκ Χαίρστον με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα, αλλά και πολλή ενέργεια και στις δυο πλευρές του παρκέ.

Από τους γηπεδούχους, ο Φώτης Λαμπρόπουλος είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Δημήτρης Βεργίνης είχε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 25-47, 37-63, 63-82

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.