Κέρασε… «φράουλες» και ξεκούραση

Written by  Φεβ 18, 2016

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ με τα Τρίκαλα BC Aries, καθώς δεν χρειάστηκε να ιδρώσει καθόλου και με τον Ντι Τζέι Στρόμπερι να «εκτελεί» χωρίς έλεος, πήρε τη νίκη με 84-52 και έβγαλε την… υποχρέωση της 19ης αγωνιστικής χωρίς απώλειες.    

Ο Αμερικανός ξεκίνησε «καυτός» με 5/5 τρίποντα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 21 πόντους, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο στην πιο πληθωρική βραδιά του από την ημέρα που φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας παρά το γεγονός ότι δεν ένιωσαν πίεση στο παιχνίδι έπαιξαν τη γνωστή πιεστική τους άμυνα, αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους σε συνολικά 22 λάθη, μοίρασαν συνολικά 26 ασίστ και έτρεξαν στο γήπεδο σε κάθε ευκαιρία που τους δόθηκε.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους αγωνίστηκαν χωρίς τον Όβι Σοκό που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, χάνοντας πολλή από την επιθετική δύναμή τους, μεγαλώνοντας το χάσμα της διαφοράς δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό, ενώ το μυαλό και το… αυτί τους ήταν στο ραδιόφωνο για να παρακολουθούν την αναμέτρηση του Ρεθύμνου με το Λαύριο, καθώς αντιμετωπίζουν την κρητική ομάδα την επόμενη αγωνιστική και έχουν τον ίδιο στόχο, την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός από νωρίς εξασφάλισε μια διαφορά ασφαλείας και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, δίνοντας την ευκαιρία στον προπονητή του Γιάννη Σφαιρόπουλο να μοιράσει αρκετά το χρόνο και να βοηθήσει τους παίκτες του να διατηρήσουν ξεκούραστα τον ρυθμό τους.

Εκτός του Στρόμπερι, καλό παιχνίδι έκαναν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 15 πόντους και 2 ριμπάουντ, ο Κώστας Παπανικολάου με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 7 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Από τα Τρίκαλα, ο Μπράντον Μπράουν προσπάθησε αρκετά με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, με τον Πολ Τζόουνς να έχει 10 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 39-23, 67-42, 84-52

Νωρίτερα, το Ρέθυμνο Cretan Kings με τον Ρασάντ Μάντεν να είναι ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής πήρε μια δύσκολη και σημαντική νίκη επί του Λαυρίου με 87-85 και έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη σωτηρία του. Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα με τους φιλοξενούμενους να «αγγίζουν» τη νίκη, να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 84-85, όμως, ο Αμερικανός γκαρντ με καλάθι και φάουλ στα 8’’ χάρισε τη νίκη στους Κρητικούς που μετά την σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκαν κουρασμένοι και χωρίς καθαρό μυαλό.

Ο Ράιαν Χάροου είχε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Ντάριους Κάρτερ σημείωσε 15 πόντους και ο Μάντεν εκτός από το νικητήριο καλάθι σημείωσε συνολικά 14 πόντους.

Από τους φιλοξενούμενους που έφτασαν μια «ανάσα» από μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη, ο Μάρκο Κέσελ ήταν εντυπωσιακός με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τον ΝτεΜάριους Μπολντς σταμάτησε στους 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 36-40, 60-57, 87-85

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.