Παρά ένα… κατοστΆρης, νίκη εξάδας για Κολοσσό, σταθερά πέμπτη η Κηφισιά

Written by  Φεβ 17, 2016

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Άρης, διασύροντας τον Κόροιβο Αμαλιάδας, σπουδαία νίκη του Κολοσσού Ρόδου επί του αποδυναμωμένου ΠΑΟΚ και δύσκολη νίκη της Κηφισιάς επί της Καβάλας περιλάμβανε η πρώτη μέρα της 19ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Σαρωτικός ήταν ο Άρης απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, τον οποίο διέλυσε με 99-56 και έδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κλέβοντας τη μπάλα 13 φορές και αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους σε 25 λάθη (!), ενώ από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα, ανέβασε τη διαφορά στα… ύψη, «σφυροκοπώντας» ανελέητα την ομάδα της Αμαλιάδας που δε μπόρεσε να προβάλει αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Τζαμέλ Χάγκινς με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 κοψίματα ήταν ο κορυφαίος του Άρη και δείχνει να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό, ενώ ο Ντομινίκ  Γουότερς είχε 13 πόντους και 3 ασίστ, ο Τζερέλ ΜακΝηλ είχε 12 πόντους με 3 ασίστ και ο Θοδωρής Ζάρας είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

 Ο Κόροιβος που γνώρισε την έβδομη νίκη του στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, δεν θέλει να θυμάται τίποτα από την συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Όμπι Τρότερ με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ να είναι ο μόνος που είχε μια αξιοπρεπή παρουσία στην αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 51-32, 75-44, 99-56

Ο Κολοσσός Ρόδου ήταν καταιγιστικός απέναντι στον ελλιπή ΠΑΟΚ και σημείωσε μια ευρεία νίκη με 74-56, η οποία τον φέρνει σε θέση ισχύος για την κατάκτηση της έκτης θέσης, με βλέψεις για ακόμα ψηλότερα. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τρέβορ Ρέλεφορντ με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στην μεγάλη νίκη, με τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Σωτήρη Μανωλόπουλο να προσθέτουν 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και 10 πόντους με 2 ριμπάουντ αντίστοιχα.

Από τον ΠΑΟΚ που ταξίδεψε στη Ρόδο χωρίς τους Κώστα Βασιλειάδη και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη με αποτέλεσμα να χάσει για ένα ακόμα παιχνίδι σημαντικό μέρος της δύναμής του, ο Απόλλων Τσόχλας είχε 11 πόντους και ο Μιλένκο Τέπιτς 10 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 40-25, 59-37, 74-56

Η Κηφισιά δυσκολεύθηκε πολύ απέναντι στην ουραγό Καβάλα, ωστόσο, στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 83-79 και να παραμείνει το φαβορί για την κατάληψη της πέμπτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Σημαντικός παράγοντας της νίκης ήταν ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν, ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά, αλλά στην τελευταία περίοδο ήταν καταλυτικός, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 16 πόντου, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Λεωνίδας Κασελάκης είχε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Ντάστιν Χογκ πρόσθεσε ένα ακόμα double-doubleστο ενεργητικό του με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την Καβάλα που το πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα και «βυθίζεται» όλο και πιο βαθιά, ο Τσάβνταρ Κόστοβ είχε 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Λασανά Κρομά είχε 16 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Τράβις ΜακΚί είχε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κοψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 38-48, 61-63, 83-79

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.