«Καθάρισε» γρήγορα πριν την Τσεντεβίτα

Written by  Φεβ 01, 2016

Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings και επέστρεψε στις νίκες με 84-62 και πλέον στρέφεται στην δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα για το Top 16 της Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και προτιμήθηκε να προστατευθεί, ενώ ο Σάσα Πάβλοβιτς δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο από τον προπονητή του, Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός, ωστόσο, είδε τους παίκτες του να είναι ορεξάτοι και να τρέχουν στο γήπεδο, να ελέγχουν τα ριμπάουντ, να μοιράζουν 22 ασίστ και να κλέβουν 12 φορές τη μπάλα, όμως, αν κάτι θα πρέπει να τον προβληματίσει είναι τα 18 λάθη, στα οποία υπέπεσαν, κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα ενόψει της συνέχειας.

Το Ρέθυμνο αντιστάθηκε σθεναρά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό να απειλεί κυρίως με μακρινά σουτ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» σούταραν περισσότερα τρίποντα από δίποντα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με 22-18 και βελτιώνοντας αισθητά την άμυνά του ανέβασε σταδιακά τη διαφορά κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 45-31.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός μόνο ανέβαζε τη διαφορά, την οποία έφτασε ακόμα και στο +27 (77-50) και τελικά πήραν την εύκολη νίκη με 84-62 που τους φέρνει στο 15-1 στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ και φώναξε και πάλι «παρών», ο Νικ Καλάθης με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ κάλυψε επάξια το κενό του Διαμαντίδη, ο Αντώνης Φώτσης με 7 πόντους και 12 ριμπάουντ «σκέπασε» τα καλάθια, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ έδωσε λύσεις κάτω από τα καλάθια ενώ ο Τζέημς Φελντείν με 10 πόντους και 4 ασίστ, επέστρεψε στις καλές αναμετρήσεις.

Από την κρητική ομάδα που συνεχίζει να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, ο Ντάριους Κάρτερ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Ράιαν Χάροου είχε 13 πόντους με 4 ασίστ, αλλά και 5 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 45-31, 61-43, 84-62

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.