Έβγαλε τα «σπασμένα» με σούπερ Λοτζέσκι και… ολίγον από «Παπ»

Written by  Ιαν 31, 2016

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα όμορφο απόγευμα στην Τρίπολη όπου επικράτησε με το ευρύ 60-103 του γηπεδούχου Αρκαδικού, έκλεισε κάποιες από τις «πληγές» του, όμως, το σημαντικότερο νέο ήταν ότι «κέρδισε» ξανά τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος στην επιστροφή του από τον τραυματισμό του ήταν εκπληκτικός, ενώ για πρώτη φορά πάτησε παρκέ και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος έδειξε ότι σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Αμερικανο-βέλγος φόργουορντ έλειψε για πολύ καιρό και αυτό επηρέασε πολύ σημαντικά τους «ερυθρόλευκους» και με την επιστροφή του δείχνει πόσο σημαντικός είναι στο επιθετικό κομμάτι, κάνοντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλέψιμο με άψογα στατιστικά (4/4 δίποντα, 5/5 τρίποντα).

Από την πλευρά του, ο 25χρονος διεθνής φόργουορντ φόρεσε για πρώτη φορά ξανά την «ερυθρόλευκη» φανέλα και, μάλιστα για αρκετή ώρα (19:50) σημειώνοντας 7 πόντους με 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να ξαναβρεί το ρυθμό του.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η διοίκηση του Αρκαδικού βράβευσε το Βασίλη Σπανούλη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να χειροκροτείται από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έπιασαν από το «λαιμό» τους γηπεδούχους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης για τον τελικό νικητή, παρά μόνον για την τελική έκταση της διαφοράς. Στην εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού συντέλεσε και η απουσία του Βασίλη Καββαδά, ο οποίος δεν αγωνίστηκε κατόπιν της συμφωνίας των δυο ομάδων για τον δανεισμό του.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε στο γήπεδο από την αρχή, κέρδισε τη «μάχη» των ριμπάουντ με 41 έναντι 30 του Αρκαδικού, σκόραρε «κατά ριπάς», μοίρασε 31 ασίστ και με την ασφυκτική του άμυνα ανάγκασε τον αντίπαλό του σε 17 λάθη, γεγονός που σε συνδυασμό με την ευρεία διαφορά δυναμικότητας δικαιολογεί και την τελική έκταση του σκορ.

Για την διακύμανση της αναμέτρησης δεν χρειάζονται να αναφερθούν πολλά, δεδομένου ότι το σκορ ήταν ήδη από την πρώτη περίοδο στο 10-25 και στο ημίχρονο η διαφορά έφτασε το +28 (23-51) με τον Αρκαδικό που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και δείχνει να χάνει το «τρένο» της παραμονής, να έχει χάσει σημαντική από τη δύναμή του λόγω της απουσίας του Καββαδά.

Ο Ντέβιν Βαν Όστρουμ είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τον Μάτι Νοουτίνεν να έχει 14 πόντους για τους γηπεδούχους, ενώ από τον Ολυμπιακό, εκτός των Λοτζέσκι και Παπαπέτρου, αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν θετική παρουσία.

Ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ εκμεταλλεύτηκε το χρόνο που του δόθηκε για να δείξει στον προπονητή του ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί περισσότερο, ειδικά στο διάστημα που θα λείπει λόγω του τραυματισμού το στο γόνατο και ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας, Ντάνιελ Χάκετ, με τον Αμερικανό γκαρντ να σημειώνει 12 πόντους με 7 ασίστ σε 13:45.  

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι είχε και πάλι αρκετή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση όπου σημείωσε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 10 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης είχε 9 πόντους μ 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 10-25, 23-51, 39-75, 60-103

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.