Με πίστη και τον κόσμο για τη νίκη με Λαμποράλ

Written by  Οκτ 25, 2013

Χωρίς προβλήματα και με καλή διάθεση για ένα νέο ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει απόψε σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών την Λαμποράλ Κούτσα στην Λευκωσία, με στόχο την πρώτη του νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα, που θα τον κάνει να σκέφτεται πιο αισιόδοξα την συνέχεια.

 

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» βρίσκονται ήδη από την Τετάρτη στην Κύπρο προκειμένου να προσαρμοστούν στις συνθήκες του γηπέδου που θα φιλοξενήσουν ως έδρα για τον αγώνα, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να τους έχει όλους στη διάθεσή του για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν.

Οι δυσκολίες του αγώνα είναι πολλές και ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας προσπαθεί να τις επισημάνει στους παίκτες του, ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεως. Το γήπεδο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» θα είναι κατάμεστο από τους φιλάθλους της Λευκωσίας που περιμένουν με ανυπομονησία την πρώτη αναμέτρηση για την μεγαλύτερη διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση στο μπάσκετ που θα διεξαχθεί στο νησί. Αυτό δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στην ομάδα του «τριφυλλιού», που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να ξεκινήσει τη διοργάνωση, την οποία φιλοδοξεί να κατακτήσει, με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης προσπαθεί να πείσει τους παίκτες του ότι το γεγονός ότι η Λαμποράλ έχει πολλές απουσίες – Κελάτι και Σαν Εμετέριο είναι εκτός μάχης – μπορεί να κρύβει παγίδες. Η προσθήκη του Καουκένας, ο οποίος δεν είναι σίγουρο ακόμα αν θα αγωνιστεί ενδέχεται να είναι ένας επιπλέον προβληματισμός, ωστόσο, ο προπονητής των «πρασίνων» ασχολείται μόνο με την ομάδα του.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέφερε:

«Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία την Κυπριακή ομοσπονδία. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και  είμαστε σίγουροι για την επιλογή αυτή. Θέλαμε να βρεθούμε στα δύο μεγαλύτερα νησιά του ελληνισμού, εδώ και στην Κρήτη και να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να δει τον Παναθηναϊκό και να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού επιπέδου».

Αναφορικά με τον αγώνα και την αντίπαλο της ομάδας του υποστήριξε πως ως ένας εκπρόσωπος του ισπανικού μπάσκετ «παίζει με μεγάλη ταχύτητα και γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι ο ρυθμός θα είναι το σημαντικότερο στοιχείο του αγώνα. Με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο "3" το πιο λογικό είναι να χρησιμοποιήσουν ακόμη πιο κοντά σχήματα. Επιπλέον, έχουν και την προσθήκη του Ριμάντας Καουκένας. Είναι ένας έμπειρος παίκτης και έχοντας και τη δική του βοήθεια θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους να καλύψουν τα κενά τους. Είμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους. Για εμάς είναι ένα πρόβλημα το γεγονός ότι δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλές προπονήσεις όλοι μαζί. Γι’ αυτό τώρα παίζουμε περισσότερο με το μυαλό, παρά με το σώμα».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ρωτήθηκε και για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η ομάδα του και το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν όλοι αφομοιώσει τα συστήματα της ομάδας. «Έχουμε κάνει όλοι μαζί μόλις εννέα προπονήσεις. Υπάρχουν παιδιά που δεν ξέρουν ακόμη τα συστήματα. Αν είμαστε υγιείς σε ένα, ενάμιση μήνα θα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Το πρόβλημα είναι η φυσική κατάσταση ορισμένων παικτών. Οι τραυματισμοί των Ούκιτς - Λάσμε μας επηρέασαν πολύ ειδικά σε ότι αφορά την άμυνα ειδικά. Και στο πρώτο παιχνίδι της Ευρωλίγκας μας έλειπε και ο Μπράμος. Πρέπει να παίξουμε με μυαλό! Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή. Παίζει με μυαλό. Αλλά για να γίνει αυτό θέλει χρόνο. Κάποιοι παίκτες έχουν μάθει πρώτα να παίζουν  και μετά να σκέφτονται. Εμείς θέλουμε το αντίθετο και προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε».

Για την επιλογή, τέλος, οι δύο πρώτοι εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού να γίνουν σε Κύπρο και Κρήτη, λόγω της γνωστής τιμωρίας του, ο προπονητής του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Είχαμε την επιλογή. Στο ΟΑΚΑ το γήπεδο θα ήταν άδειο, αλλά ξέρουμε το παρκέ, τα καλάθια, κάθε γωνιά γιατί απλά είναι το γήπεδό μας. Πήραμε την απόφαση όμως να έρθουμε εδώ και να πάμε στη συνέχεια και στην Κρήτη, ώστε ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να δει τον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε ότι πολλοί Κύπριοι ταξιδεύουν στην Αθήνα για να έρθουν να δουν τον Παναθηναϊκό. Έτσι κι εμείς θέλαμε να σας ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη. Ο κόσμος στέκεται στο πλευρό της ομάδας και στις καλές και στις άσχημες στιγμές. Και γι' αυτό ξεχωρίζει. Και είμαι σίγουρος ότι και αύριο θα είναι δίπλα μας».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.