«Ερυθρόλευκο» πάρτι για την πρωτιά και το πλεονέκτημα

Written by  Ιαν 25, 2016

Ο Ολυμπιακός επικράτησε κατά κράτος του κουρασμένου και χωρίς πολλές εναλλακτικές λύσεις Παναθηναϊκού και με τη νίκη του στο ντέρμπι των «αιωνίων» με 80-66 κάλυψε και τη διαφορά της ήττας του στον πρώτο γύρο και απέκτησε προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς του Πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στα 3/4 της αναμέτρησης, κάνοντας εκπληκτικό παιχνίδι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 30 πόντους σουτάροντας με εκπληκτικά ποσοστά από τα 6,75 μ. (7/14 στο ημίχρονο και 11/29 συνολικά), και τελικά, παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να κάνουν μια μεγάλη ανατροπή, φάνηκαν καλύτερα προετοιμασμένοι γι’ αυτή την τόσο μεγάλη αναμέτρηση.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Ολυμπιακό σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και, το μόνο που κατάφεραν ήταν να βλέπουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη να προσπαθεί σχεδόν μόνος για να πετύχει μια τεράστια ανατροπή.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με νευρικότητα στο παιχνίδι τους και με μια σειρά από αβίαστα λάθη, στην προσπάθειά τους να βρουν τα πατήματα στο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, με τον Βασίλη Σπανούλη να ξεκινάει «ζεστός» έκαναν ένα σερί 9-0 και πήραν μια διαφορά 7 πόντων στο 5’ (11-4) που τους έβαλε νωρίς στη θέση του οδηγού.

Με τον Ντι Τζέι Στρόμπερι να παίρνει τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα και την πολύ καλή του άμυνα να εμφανίζεται έπειτα από καιρό, ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (18-6 στο 7’), ανέβασε τη διαφορά στο +17 (25-8) και έκλεισε το εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο με μια διαφορά 18 πόντων (27-9) μέσα σε τρελά πανηγύρια από τους φιλάθλους του.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια ενέργεια και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +23 στο 13’ (34-11) με τον Παναθηναϊκό να είναι πελαγωμένος και να μην μπορεί να βρει τρόπο να αντιδράσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να σφυροκοπούν χωρίς έλεος τον αντίπαλό τους με τον «σεληνιασμένο» Βασίλη Σπανούλη να ανεβάζει τη διαφορά στο +30 (49-19 στο 28’) και το ημίχρονο έληξε με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να προηγούνται με το εντυπωσιακό 53-29 που ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός τους δεν περίμενε.

Το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου επαναλήφθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου μόνο που αυτή τη φορά το χρώμα που επικρατούσε ήταν το πράσινο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει σκοράρισμα έξω από τα 6,75 μ. και με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να κάνει μια εμφάνιση βγαλμένη από τις στιγμές της νιότης του, όχι μόνο κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, αλλά κατάφερε να την ρίξει ακόμα και κάτω από τους 10 (61-52), κλείνοντας το δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 66-54.

Έχοντας το μομέντουμ της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά, οι γηπεδούχοι, ωστόσο, έδειχναν να έχουν περισσότερη ενέργεια και με τον Ντάνιελ Χάκετ να «πυροβολεί» έξω από τα 6,75 μ. ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στο +17 (76-59 στο 36’) και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο Ολυμπιακός έπαιζε και με το χρονόμετρο, προκειμένου να διασφαλίσει και τη διαφορά και στο τέλος το κατάφερε με το τελικό 80-66  να τον φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και προς το παρόν με το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς του Πρωταθλήματος.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε και τους 16 από τους 17 πόντους του, ενώ μοίρασε και 8 ασίστ, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι έβγαλε ενέργεια και σκόρασε κρίσιμους πόντους έχοντας συνολικά 14 με 7 ριμπάουντ, ο Ντάνιελ Χάκετ ανέλαβε τον Ολυμπιακό στις πλάτες του όταν η διαφορά άρχισε να μειώνεται και με συνολικά 16 πόντους και 2 ασίστ    ήταν από τους κορυφαίους των νικητών, ενώ σημαντικέ «μάχες» κάτω από τα καλάθια κέρδισαν οι Οθέλο Χάντερ και Νίκολα Μιλουτίνοφ που είχαν από 7 και 6 πόντους αντίστοιχα.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 8 πόντους, με 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ προσπάθησε πολύ να οδηγήσει τους συμπαίκτες του στην ανατροπή, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ήταν εκείνος που κράτησε σε αξιοπρεπή επίπεδα τους «πράσινους» στο πρώτο δεκάλεπτο με συνολικά 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέημς Φελντείν πρόσθεσε μια καλή επιθετικά βραδιά με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ, τα οποία δεν έφτασαν για να πετύχει η ομάδα του τον στόχο της.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 53-29, 66-54, 80-66

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Όντομ-Τζόνσον 2, Χάντερ 7, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 17, Στρόμπερι 14, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 5, Αγραβάνης, Μάντζαρης 4, Χάκετ 16, Αθηναίου 6

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 3, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 9, Ραντούλιτσα 12, Παππάς 2, Φελντείν 16, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 10, Καλάθης 3, Παπαγιάννης, Κούζμιτς 3

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.