«Καθάρισε» στο τέλος ο Στρόμπερι

Written by  Ιαν 18, 2016

Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την αγωνιστική του παρουσία στην Ρόδο, ωστόσο, με τον Ντι Τζέι Στρόμπερι να κάνει καλό επιθετικά παιχνίδι, πήρε τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό H Hotels με 53-73 και πλέον περιμένει την ερχόμενη αγωνιστική τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για το ντέρμπι που θα κρίνει την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα play off του Πρωταθλήματος.

Δικαιολογίες για τους Πρωταθλητές Ελλάδας υπήρχαν, αφού εκτός από την κόπωση των συνεχόμενων αγώνων και την απογοήτευση από την απρόσμενη ήττα από την Μπάμπεργκ την Παρασκευή για το Top 16 της Ευρωλίγκα, οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στη Ρόδο χωρίς τους Γιώργο Πρίντεζη και Οθέλο Χάντερ, γεγονός που αποδυνάμωσε αρκετά την ρακέτα τους.

Επιπλέον, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν εκνευριστικά άστοχοι σε τρίποντα (8/26) και βολές (13/20), ενώ μάζεψαν δέκα ριμπάουντ λιγότερα από τους αντιπάλους τους (37 ο Κολοσσός, 27 ο Ολυμπιακός) και, αν δεν υπήρχε η ποιότητα των παικτών του και η σταθερά καλή αμυντική λειτουργία του, σίγουρα θα αντιμετώπιζε σοβαρότερα προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε γρήγορα με 5-13 έχοντας αρκετή ενέργεια και διάθεση να πιέσει και να καθαρίσει το παιχνίδι όσο νωρίτερα γίνεται. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδοθούν τόσο εύκολα και με βελτίωση της άμυνάς τους, σε συνεδυασμό με την καλύτερη επιθετική τους λειτουργία που εκφραζόταν κυρίως με προσπάθειες μέσα από τη ρακέτα, αφού έξω από τα 6,75 μ. ήταν αρκετά άστοχοι, έκλεισαν το δεκάλεπτο πίσω στο σκορ μόλις με έναν πόντο (14-15).

Το μοτίβο δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πάρει μικρές διαφορές (23-28), αλλά να είναι εξαιρετικά επιπόλαιος στην άμυνα και άστοχος στην επίθεση (3/13 τρίποντα, 5/9 βολές) με τον Κολοσσό να έχει πάρει τη «μάχη» των ριμπάουντ (14-19).

Έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ισόπαλες 30-30 με τους γηπεδούχους να έχουν παρουσιαστεί πολύ καλά διαβασμένοι και απολύτως ανταγωνιστικοί.

Ο Ολυμπιακός βελτίωσε αισθητά την άμυνά του στο τρίτο δεκάλεπτο και, παρά τα πολύ χαμηλά ποσοστά του, κατάφερε να «χτίσει» μια διαφορά που έφτασε για πρώτη φορά στο +15 στο 28’ (33-48) και να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη στο τέλος του δεκαλέπτου με 42-55.

Με τα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού να έχουν «λυθεί» και τον Ντι Τζέι Στρόμπερι να αναλαμβάνει να βελτιώσει τα ποσοστά της ομάδας του από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 52-69 στο 38’ και ουσιαστικά «καθαρισε» εκεί την αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός πήρε τελικά τη νίκη με 53-73, έφτασε στο 13-1 και πλέον ετοιμάζεται για τις δύο μεγάλες αναμετρήσεις που ακολουθούν, με την Ζαλγκίρις εκτός έδρας για την τέταρτη αγωνιστική του Top 16 και με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ την ερχόμενη Δευτέρα, αναμέτρηση που θα κρίνει εν πολλοίς και το πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα.

Πρώτος σκόρερ των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με 16 πόντους, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε καλή παρουσία με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κοψίματα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 10 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Δημήτρης Αγραβάνης συμπλήρωσε άλλους 10 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Από την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης «άγγιξε» το double-double με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά και 7 λάθη και ο Γουίλ Ντέιβις είχε 8 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 30-30, 42-55, 53-73

Κολοσσός H Hotels (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 11, Μανωλόπουλος 3, Ρέλεφορντ 3, Σαλούστρος 4, ΜακΓκι 7, Μπιλλής 4, Ντέιβις 8, Γεωργαλής 2, Λίντεν 5, Αγγελάκος, Αχόνεν 3, Λιούις 3

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 10, Σπανούλης 8, Στρόμπερι 16, Μιλουτίνοφ 11, Μάντζαρης 5, Όντομ 3, Τζέημς, Τσαϊρέλης 2, Μουράτος, Αγραβάνης 10, Χάκετ 8, Αθηναίου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.