Μαγική ανατροπή του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων»

Written by  Ιαν 16, 2016

Συναρπαστικό και γεμάτο συγκινήσεις ήταν το ντέρμπι των «Δικεφάλων» στην Πυλαία που βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει μια διαφορά 24 πόντων με την οποία προηγήθηκε η ΑΕΚ και να πλησιάζει κι άλλο στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή ανατροπή, έχοντας ως κορυφαίο τον αρχηγό του, Κώστα Βασιλειάδη που σε καίρια σημεία της αναμέτρησης κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του με μεγάλα σουτ και στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει μια τεράστια νίκη τόσο για το γόητρό του, όσο και βαθμολογικά, αφού δεν επέτρεψε μια από τις ομάδες με τον ίδιο στόχο, την κατάληψη της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα, να ξεφύγει περισσότερο.

Η ΑΕΚ «κυριάρχησε» για 25’, έχοντας πάρει μεγάλες διαφορές από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και φτάνοντας ακόμα και σε διαφορά 24 πόντων (15-39 στο 16’), όμως, ο ΠΑΟΚ έκανε την υπέρβαση, μείωσε σταδιακά τη διαφορά, έφτασε ακόμα και στον πόντο (59-60 στο 30’) και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο 38’ με βολές του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη (70-69).

Το παιχνίδι από το σημείο εκείνο και έπειτα κρεμόταν από μια «κλωστή», με τον Χάτσερ να δίνει τη χαριστική βολή στην ΑΕΚ με τεράστιο τρίποντο στα 12,4’’ πριν το τέλος για το 79-75 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού στον χρόνο που απέμενε οι παίκτες της «Ένωσης» δεν κατάφεραν να εκτελέσουν επίθεση και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την μεγάλη νίκη.

Ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Γουίλιαμ Χάτσερ, εκτός από το νικηφόρο τρίποντο σημείωσε συνολικά 19 πόντους με 5 ασίστ. Μεγάλο παιχνίδι έκαναν και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα και ο Ούρος Ντούβνιακ με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από την ΑΕΚ που έχασε ένα παιχνίδι που στο μεγαλύτερο μέρος του το ήλεγχε απόλυτα, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 15 πόντους με 4/5 τρίποντα, ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής έκανε double-doubleμε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.  

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-46, 59-60, 79-75

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.