Δύσκολη νίκη της ΑΕΚ στην Τρίπολη, έδιωξε τον Κούπερ ο Ζντοβντς

Written by  Ιαν 09, 2016

Η ΑΕΚ τα χρειάστηκε απέναντι στον πολύ μαχητικό Αρκαδικό και χρειάστηκε η ψυχραιμία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη από τη γραμμή των βολών για να πάρει τη νίκη με 74-78 και να εκμεταλλευτεί την ήττα του Άρη στη Ρόδο για να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μελανό σημείο ο καυγάς του Ζντοβντς με τον Κούπερ.

 Το πολύ καλά δουλεμένο σύνολο του Γιάννη Καστρίτη διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους και κατάφερε να βάλει δύσκολα στην «Ένωση» μένοντας στο τέλος με την γλυκόπικρη γεύση της εξαιρετικής εμφάνισης, χωρίς, ωστόσο, βαθμολογικό αντίκρισμα.

Για την ΑΕΚ, εκτός από τη νίκη, αυτό που μένει είναι το πολύ άσχημο στιγμιότυπο που εκτυλίχθηκε λίγο πριν το ημίχρονο ανάμεσα στον προπονητή της ομάδας Γιούρι Ζντοβντς και τον Ντι Τζέι Κούπερ, με τον πρώτο να αποφασίζει τελικά να στείλει τον παίκτη στα αποδυτήρια και να μην του επιτρέπει να επιστρέψει. Όπως όλα δείχνουν, τον Αμερικανό περιμένει βαριά τιμωρία, καθώς είναι το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα, στο οποίο υπέπεσε στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 20 πόντους και 7 βολές ήταν ο πολυτιμότερος της ΑΕΚ, έχοντας ως συμπαραστάτη Δημήτρη Μαυροειδή με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά και τον Ντούσαν Σάκοτα με 13 πόντους και 4 ασίστ.

Από τον Αρκαδικό, ο Ντέβιν Βαν Όστρουμ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Βασίλης Καββαδάς έκανε double-doubleμε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 41-40, 50-58, 74-78

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.