Ο Σπανούλης επέστρεψε και… τα’ ψαλλε στον Άρη

Written by  Δεκ 24, 2015

Ο Ολυμπιακός επικράτησε πολύ δύσκολα του μαχητικού Άρη με 76-64 και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εγχώριες υποχρεώσεις του για το 2015 πριν αφοσιωθεί στην έναρξη του Top 16 την Τρίτη με την Μπαρτσελόνα, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης επικεντρώνονται στον μεγάλο ημιτελικό της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Οι δυο ομάδες χάρισαν στους φιλάθλους που αψήφησαν το εορταστικό της ημέρας και το εργάσιμο της ώρας για να βρεθούν στο ΣΕΦ ένα ντέρμπι από τα παλιά, καθώς μέχρι τα τελευταία λεπτά δεν έλειπε η αγωνία, κατά διαστήματα μοίρασαν όμορφο θέαμα και στο τέλος οι παίκτες τους αποχώρησαν αγκαλιασμένοι και σε όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα.

Ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι κακός στην περιφέρεια σουτάροντας με συνολικά 6/22 τρίποντα, πήρε όμως τη «μάχη» των ριμπάουντ (45-39), μοίρασε 22 ασίστ και κέρδισε ενέργεια από πολλούς παίκτες με τους Στρόμπερι, Παπαπέτρου και Χάντερ να είναι σε αρκετά διαστήματα πολύ κινητικοί και να δίνουν ρυθμό στην υπόλοιπη ομάδα.  

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ακόμα απόλυτα έτοιμος, ο Βασίλης Σπανούλης χρησιμοποιήθηκε στην αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού, ώστε να αποκτήσει έναν κάποιο ρυθμό ενόψει της πολύ δύσκολης αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα την Τρίτη για την πρώτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας. Εκτός δωδεκάδας έμεινε και πάλι ο Ματ Λοτζέσκι, η συμμετοχή του οποίου στην πρεμιέρα του Top 16 θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και συγκεντρωμένα, ζορίζοντας αρκετά τους Πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, αφενός τα πολύ γρήγορα τρία φάουλ του Τζερέλ ΜακΝηκ, αφετέρου ο οίστρος του Βασίλη Σπανούλη, που επέστρεψε «ζωηρός», έβαλαν τους «ερυθρόλευκους» στη θέση του οδηγού με το τέλος της πρώτης περιόδου (19-16).

Ο Άρης κατέβηκε στο ΣΕΦ όχι μόνο για να προσπαθήσει να σταματήσει το αρνητικό σερί του απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και να «μετρήσει» τις δυνάμεις του ενόψει του πιο κρίσιμου μέχρι στιγμής αγώνα της χρονιάς, τον ημιτελικό Κυπέλλου της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

 

Οι «κιτρινόμαυροι» τα κατάφεραν μια χαρά και όχι μόνο παρέμειναν κοντά στο σκορ, αλλά έκλεισαν και το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 34-37.

Ο Άρης προηγήθηκε ακόμα και με +7 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (36-43 στο 22’), όμως, ο Ολυμπιακός με ένα σερί  10-0 με μπροστάρη τον Οθέλο Χάντερ, ισοφάρισε και ξαναπέρασε μπροστά με 46-43 στο 24’.

Ο σκληροτράχηλος Άρης, ωστόσο, δεν άφηνε τους Πρωταθλητές να ξεφύγουν και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται οριακά με 56-55 και το δραματικό φινάλε της αναμέτρησης να καραδοκεί.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένος να μπει σε περιπέτειες και με ένα σερί 8-0 με στο πρώτο δίλεπτο ανέβασε τη διαφορά στο 64-55 και ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης.

Ο Άρης μείωσε και πάλι σε 66-62 στο 37’ και κράτησε ζωντανή την αγωνία των φιλάθλων, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την ηρεμία να φτάσουν στη νίκη με 76-64, να κάνουν Χριστούγεννα με ηρεμία και να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα την προσεχή Τρίτη.

Από την άλλη, ο Άρης μένει με την γλυκόπικρη γεύση μιας πολύ καλής εμφάνισης, που, όμως, δεν στέφθηκε με νίκη, ωστόσο, άφησε πολλές υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας της σεζόν, αλλά κυρίως του ημιτελικού της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε σε πολύ καλή κατάσταση και έκανε τόσο τους φιλάθλους, αλλά κυρίως τον προπονητή του χαρούμενο για τη συνέχεια και πρόλαβε να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 15 πόντους. Σημαντική συνεισφορά στη νίκη των Πρωταθλητών είχε ο Οθέλο Χάντερ που σημείωσε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ, αλλά και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου που έφερε τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος.

Από τον Άρη ο Τζαμέλ Χάγκινς είχε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ και 4 κοψίματα και ο Τζερέλ ΜακΝηλ, παρ’ όλο που φορτώθηκε πολύ νωρίς με φάουλ, πρόλαβε και είχε 14 πόντους, με τον Ντομινίκ Γουότερς να προσθέτει 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 34-37, 56-55, 76-64

Νωρίτερα, στην αναμέτρηση που προηγήθηκε, το Ρέθυμνο επικράτησε σχετικά εύκολα της Κηφισιάς με 74-61 και έκλεισε τις υποχρεώσεις του για το 2015 με μια βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και δεν δυσκολεύθηκαν να το διατηρήσουν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης που τους έφερε μια νίκη που τους βοηθά να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Ράιαν Χάροου και ο Σάρλον Κλουφ είχαν από 13 πόντους για τους νικητές, με τους Τάιλερ Στόουν και Χάρη Γιαννόπουλο να προσθέτουν από 11, ενώ για την Κηφισιά που πλέον βαδίζει σε επικίνδυνα… μονοπάτια, ο Ρόμπερτ Λόουρι είχε 11 πόντους με 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 34-28,  57-41, 74-61

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.