Εύκολα «καθάρισε» ο ΠΑΟΚ, «Βασιλιάς» της Πελοποννήσου ο Κόροιβος

Written by  Δεκ 23, 2015

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να ανεβαίνει στο ελληνικό Πρωτάθλημα και με μια πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε εύκολα των Τρικάλων με 82-67, φτάνοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Στην πέμπτη θέση ο Κόροιβος Αμαλιάδας, μεγάλη νίκη για τον Απόλλωνα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο όπου επιθετικά πετούσε «φωτιές», ενώ αμυντικά «τσάκιζε κόκαλα», με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 26-4 και ουσιαστικά να έχει «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από το ξεκίνημα. Όσο κι αν προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν τη διαφορά, (ημίχρονο 38-27), οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν σε καλή μέρα και δεν δυσκολεύθηκαν να πάρουν τελικά μια νίκη που τους φέρνει στο 5-6 μετά την 11η αγωνιστική.

Ο Μιλένκο Τέπιτς ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 12 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από τα Τρίκαλα, ο Όβι Σοκό συνεχίζει την πολύ καλή του παρουσία στο Πρωτάθλημα, σημειώνοντας 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 26-4, 38-27, 65-46, 82-67

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα χέρια του, παρ’ όλα αυτά επέτρεψε στον Αρκαδικό να διεκδικήσει τη νίκη, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν τελικά τη νίκη με 88-89 στο Πελοποννησιακό ντέρμπι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με δυο βολές του Όμπι Τρότερ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο 37’ με 10 πόντους, όμως, ο Αρκαδικός έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να πάρει τη νίκη και έφτασε μια ανάσα από αυτό, όταν προηγήθηκε με καλάθι του Βασίλη Καββαδά έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ, Ο Τρότερ, ωστόσο, με 2/2 βολές στα 2’’  χάρισε τη νίκη στην ομάδα του που πλέον βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και κάνει όνειρα τετράδας.

Ο Ντάρελ Χάρις ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, καθώς ολοκλήρωσε με 20 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κοψίματα και 31 βαθμούς αξιολόγησης, ενώ σπουδαία εμφάνιση είχε και ο Βίνσεντ Κάουνσιλ με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Από τον Αρκαδικό, ο Ντέβον Βαν Όστρουμ έκανε μεγάλο παιχνίδι με 21 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ο Βασίλης Καββαδάς και ο Χριστόφορος Στεφανίδης είχαν από 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 47-44, 63-70, 88-89

Μια μεγάλη νίκη πέτυχε ο Απόλλων Πάτρας που απέναντι στο Λαύριο επικράτησε με 90-73 και εκτός από μια καλή βαθμολογική «ανάσα» πήρε και με μια αρκετά καλή διαφορά απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους, δηλαδή την παραμονή στη βαθμολογία.

Η διαφορά δημιουργήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν από ενέργεια και λύσεις, κάτι που η έμπειρη σε τέτοιες καταστάσεις ομάδα της Πάτρας εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο για να πάρει την πολύτιμη νίκη.

Ο Κέβιν Ντίλαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα με 20 πόντους και 3 ασίστ και ο Δημήτρης Βεργίνης έκανε πολύ καλή εμφάνιση με 17 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Ουσμάν Κρουμπαλί ήταν ο πρώτος σκόρερ με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ με τους Νίκο Μπάρλο και Μπράντον Γιανγκ να προσθέτουν από 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-29, 49-45, 67-60, 90-73

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.