«Χόρεψε» στο… ρυθμό του Κούπερ

Written by  Δεκ 23, 2015

Εντυπωσιακά ξεκίνησε η θητεία του Γιούρι Ζντόβντς στον πάγκο της ΑΕΚ, αφού έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε δύσκολα στην παράταση του Κολοσσού Ρόδου με 85-86 (κ.α. 72-72) και έκανε το ιδανικό ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα.

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική σε όλη της τη διάρκεια με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, χωρίς, ωστόσο, καμία να καταφέρνει να ξεφύγει και να πάρει διαφορά ασφαλείας.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και συνεχίζει να πείθει πως η επιλογή της απόκτησής του ήταν επιτυχημένη.

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη από την κανονική διάρκεια του αγώνα, όταν προηγήθηκε με 69-72 μόλις 2’’ πριν το τέλος με 2/2 βολές του Μαρκ Κάρτερ που έφερε την «Ένωση» αγκαλιά με το «ροζ» φύλλο αγώνα.

Ο Άρης Λυκογιάννης πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία του επίθεση και οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η κομπίνα έγινε ταχύτατα, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης βρέθηκε στη γωνία και επεχείρησε το τρίποντο της ισοφάρισης, όμως, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στην απόπειρά του να τον σταματήσει υπέπεσε σε φάουλ και έστειλε τον παίκτη των γηπεδούχων στη γραμμή των βολών.

Ταυτόχρονα, ο σέντερ της ΑΕΚ αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και είδε τη συνέχεια από τον πάγκο. Ο Λαρεντζάκης ευστόχησε και στις τρεις βολές, ισοφάρισε σε 72-72 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στον επιπλέον χρόνο, ο Κολοσσός βρέθηκε μπροστά με 85-84, όμως, ο Δημήτρης Μαυροειδής έκανε το 85-86 στα 39’’ και στον χρόνο που απέμεινε οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν την ευκαιρία να πετύχουν το νικητήριο καλάθι.

Η ΑΕΚ χρωστά τη νίκη στον εντυπωσιακό Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος από τότε που εμφανίστηκε στην ομάδα την έχει μεταμορφώσει εντελώς στο οργανωτικό κομμάτι και την έχει ανεβάσει επίπεδο. Ο Αμερικανός έκανε τα πάντα και τελείωσε την αναμέτρηση «αγγίζοντας» το triple-doubleμε 20 πόντους, 9 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 2 κλεψίματα, «τινάζοντας» εντελώς το σύστημα αξιολόγησης.

Σταθερά καλός ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ στην επανεμφάνισή του ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν θετικός με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Για τον Κολοσσό που γύρισε από την «κόλαση» στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την επιτυχία του, ο Τρέβορ Ρέλεφορντ ήταν εξαιρετικός με 26 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που ήταν ψύχραιμος στις κρίσιμες βολές της κανονικής διάρκειας είχε 24 πόντους και 2 ριμπάουντ,

Τα δεκάλεπτα: 11-15, 31-33. 59-57, 72-72κ.α., 85-86 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.