Πεδουλάκης: «Στόχος η βελτίωση και το αποτέλεσμα»

Written by  Οκτ 23, 2013

Η βελτίωση της ομαδικής λειτουργίας είναι η άμεση προτεραιότητα του Παναθηναϊκού, ωστόσο, για μια ομάδα που στοχεύει πάντα στην κορυφή, δεν μπορεί να βγαίνουν από τους στόχους και τα αποτελέσματα.

 

Αυτό επεσήμανε και ο Αργύρης Πεδουλάκης κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Κύπρο, όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει την Λαμποράλ Κούτσα για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Αναφερόμενος αρχικά στην αναγκαστική αλλαγή έδρας λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού, ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας, είπε:

«Το γήπεδό μας είναι πάντα το.. γήπεδό μας. Από την στιγμή όμως που πρέπει να ζήσουμε με αυτό το πρόβλημα τότε νομίζω το να παίξουμε στην Κύπρο ήταν η καλύτερη επιλογή. Και πιστεύω ότι ο κόσμος της Κύπρου θα είναι κοντά μας».

Όσον αφορά την αναμέτρηση με την Λαμποράλ Κούτσα, ο Αργύρης Πεδουλάκης υποστήριξε: «Είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει πολύ, όπως αρέσει άλλωστε σχεδόν σε όλες τις ισπανικές ομάδες. Αντιμετωπίζει σίγουρα προβλήματα στην ομαδική της άμυνα, αλλά αυτό είναι ένα στοιχείο που παρουσιάζεται σε πάρα πολλές ομάδες στο ξεκίνημα της περιόδου».

Ο τεχνικός των «πρασίνων» ρωτήθηκε και στα προβλήματα ομοιογένειας και λειτουργίας της ομάδας του, επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά τις απουσίες λόγω των τραυματισμών που δεν βοηθούν στην σωστή προετοιμασία. Παρ’ όλα αυτά, ξεκαθάρισε πως πρωτεύων στόχος της ομάδας παραμένουν τα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πεδουλάκης υποστήριξε: «Εμείς αυτήν την στιγμή ψάχνουμε την βελτίωση. Τόσο στο ομαδικό κομμάτι, όσο και στο αμυντικό. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε προπονήσεις όλοι μαζί και να φτάσουμε τις 8 προπονήσεις που δεν είχαμε απουσίες. Έστω και αν ο Ρόκο (σ.σ. Ούκιτς) ήταν εκτός.

Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας. Τον πρωτεύοντα στόχο μας που δεν είναι άλλος από τα αποτελέσματα. Παρά τα προβλήματα που έχουμε θέλουμε τα αποτελέσματα. Κάποιοι παίκτες έχουν μείνει πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά αυτό είναι κάτι που το διαχειριζόμαστε μέσα στο ματς. Παράλληλα έχουμε και τις συνεχόμενες μετακινήσεις που καταπονούν την ομάδα.

Ουσιαστικά διαχειριζόμαστε… δύο ομάδες. Ο Ούκιτς και ο Λάσμε είναι δύο παιδιά που ακόμα.. προετοιμάζονται και για εμάς είναι πολύ σημαντικοί για το αμυντικό μας κομμάτι».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.