Στην Αμαλιάδα πήρε το «δέκα» το καλό

Written by  Δεκ 20, 2015

Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύθηκε απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας να πετύχει την δέκατη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Πρωτάθλημα και παραμένει μόνος πρώτος στην βαθμολογία, συνεχίζοντας, παράλληλα, τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας στηρίχθηκαν κατά κύριο λόγο στην πολύ δυνατή τους άμυνα, αλλά και στον επιθετικό οίστρο του Τζέημς Φελντέιν, αλλά και του Βλάντο Γιάνκοβιτς που πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και φώναξε «παρών» στον προπονητή του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς το προβάδισμα στην αναμέτρηση και δεν δυσκολεύθηκε να χτίσει εύκολα διαφορές που τον έφεραν στη θέση του οδηγού με το «καλημέρα». Με τον Τζέημς Φελντέιν να κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα, το 2-9 του 4’ έγινε 6-15 στο 6’ και όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα.

Ο Κόροιβος, ωστόσο, αντέδρασε, μείωσε σε 14-18 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (14-20) και, στη συνέχεια με τρίποντο του Χαριτόπουλου ισοφάρισαν σε 26-26 και με νέο τρίποντο από τον Πουλιανίτη πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 29-28 στο 16’.

Από το σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, πέρασε τη μπάλα μέσα στο καλάθι όπου κέρδισε πολλές μάχες και με ένα σερί 0-11 έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 29-39.

Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα και βελτιώνοντας την άμυνά του, βρίσκοντας, ταυτόχρονα, σκορ από την περιφέρεια, ανέβασε και πάλι τη διαφορά (37-53 στο 27’) και έδειχνε και πάλι να ελέγχει το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να ξεφύγουν περισσότερο, προσπάθησαν να μειώσουν και το κατάφεραν στο τέλος του δεκαλέπτου (47-57), όμως, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει να τον ζορίσουν περισσότερο.

Με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να κάνει μεγάλο παιχνίδι έπειτα από καιρό και τον Φελντέιν να σκοράρει «κατά ριπάς», ο Παναθηναϊκός ξέφυγε και πάλι (50-73 στο 36’) και ουσιαστικά «καθάρισε» τη νίκη.

Με το τελικό 57-75 ο Παναθηναϊκός έφτασε εύκολα στην δέκατη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις και συνεχίζει την ανοδική του πορεία το τελευταίο διάστημα έχοντας κερδίσει ξανά και τον Βλάντο Γιάνκοβιτς που έψαχνε από καιρό ένα καλό παιχνίδι για να ανεβάσει την ψυχολογία του.

Ο 25χρονος φόργουορντ πέτυχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη και ήταν από τους σημαντικούς παράγοντες της εύκολης νίκης του «τριφυλλιού». Πρώτος σκόρερ κάνοντας, παράλληλα και ρεκόρ σεζόν ήταν ο Τζέημς Φελντέιν που συνεχίζει «καυτός» το τελευταίο διάστημα πετυχαίνοντας συνολικά 25 πόντους.

Ο Τζέημς Γκιστ είχε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ και 9 πόντους με 7 ριμπάουντ είχε ο Όγκνιεν Κούζμιτς.

Από τον Κόροιβο Αμαλιάδας που παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός για ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, οι Ντάρελ Χάρις και Ντουέιν Ντέιβις είχαν από 15 πόντους.

 Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-39, 47-57, 57-75

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.