Ξέχασε τον αποκλεισμό η ΑΕΚ, συνεχίζουν εντυπωσιακά Άρης και ΠΑΟΚ

Written by  Δεκ 19, 2015

Η ΑΕΚ ξεπέρασε τα τραύματα του αποκλεισμού από το Eurocup και επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας εύκολα του Ρεθύμνου, εντυπωσιακές επιστροφές για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, μεγάλες νίκες για Κολοσσό και Τρίκαλα, «βυθίζεται» στον πάτο η Καβάλα.

Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα και υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού –μέχρι νεωτέρας- προπονητή της, Σωτήρη Μανωλόπουλου η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings και επικράτησε εύκολα με 86-70, ολοκληρώνοντας μια πολύ δύσκολη εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό της από το Eurocupκαι τα όσα ακολούθησαν.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν από νωρίς δυνατά στο παιχνίδι, πήραν διψήφιες διαφορές και δεν ένιωσαν ουσιαστικά καμία απειλή από την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου που, πέρα από τις απουσίες και τα νέα πρόσωπα, είχε να αντιμετωπίσει μια «πληγωμένη» ΑΕΚ που έψαχνε μια καλή νίκη για να επουλώσει όσο το δυνατόν τις πληγές της.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης συνεχίζει τις υψηλές «πτήσεις» του σημειώνοντας 19 πόντους με 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Δημήτρης Μαυροειδής συμπλήρωσε άλλους 15 πόντους, ο Γιάννης Καλαμπόλης είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Ντι Τζέι Κούπερ, μπορεί να σκόραρε λίγο (4 πόντους), αλλά μοίρασε συνολικά 11 ασίστ, δείχνοντας πως μπορεί να αλλάξει επίπεδο στην ΑΕΚ στο δημιουργικό κομμάτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαλίκ Χαίρστον ένιωσε ενοχλήσεις πριν την έναρξη της αναμέτρησης και δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους.

Από το Ρέθυμνο, ο Σάρλον Κλουφ είχε 25 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Ράιν Χάροου πρόσθεσε άλλους 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 49-32, 69-52,  86-70

Ο Άρης εξακολουθεί να κερδίζει τους φιλάθλους του σε κάθε του παιχνίδι και μετά την μεγάλη του πρόκριση στους «32» του Eurocup γέμισε ξανά το “Nick Galis Hall”, παίζοντας εκπληκτικά απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, τον οποίο δεν δυσκολεύθηκε να συντρίψει με 82-50.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έπαιξαν εντυπωσιακή άμυνα και πήραν από νωρίς μεγάλες διαφορές, φτάνοντας στο τέλος σε μια ευρεία νίκη και στο 8-2 στο Πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν επισκεφθούν το ΣΕΦ για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το τελευταίο δυνατό τεστ πριν τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Ο Οκάρο Γουάιτ με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους «κιτρινόμαυρους» με τον Τζερέλ ΜακΝηλ να προσθέτει 14 πόντους και τον Τζαμέλ Χάγκινς 8 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από τον Απόλλωνα που έμεινε στο 3-7, ο μόνος που αντιστάθηκε ήταν ο Κέβιν Ντίλαρντ, ο οποίος πέτυχε σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας του (22) με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 35-26, 60-42, 82-50

Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ που μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη του επί της Λιέτουβος Ρίτας και την πρόκρισή του στους «32» του Eurocup έδειξε σοβαρότητα και συγκέντρωση και πέρασε και από τη δύσκολη έδρα του Λαυρίου με 62-78 ανεβαίνοντας αργά και σταθερά στο 4-6.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είδε τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να πετυχαίνει 20 πόντους με 4 ριμπάουντ και να παίζει και για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, τους οποίους ο Σούλης Μαρκόπουλος προσπάθησε να ξεκουράσει. Ο Γουίλιαμ Χάτσερ σημείωσε 15 πόντους με 4 ασίστ, με τον Μιλένκο Τέπιτς να προσθέτει 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Για τους γηπεδούχους που εντός της εβδομάδας πληροφορήθηκαν ότι θα επαναληφθούν τα τελευταία 27 δευτερόλεπτα από την αναμέτρηση με την Κηφισιά για την τρίτη αγωνιστική, ο Ντεμάριους Μπολντς είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 27-43, 44-64, 62-78

Ο Κολοσσός Ρόδου δυσκολεύθηκε μόνο για ένα ημίχρονο στην έδρα της Καβάλας, την οποία τελικά νίκησε με 72-85 και την έστειλε ακόμα πιο χαμηλά στη βαθμολογία να ανησυχεί πλέον σοβαρά για την τύχη της στην κατηγορία.

Ο Τρέβορ Ρέλεφορντ είχε 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε 14 πόντους και 7 ριμπάουντ για τους νικητές, ενώ για την ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου που έμεινε στο 1-9, ο Τσάβνταρ Κόστοβ είχε 23 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Χρήστος Ταπούτος είχε 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 39-40, 47-61, 72-85

Εύκολο απόγευμα πέρασαν τα Τρίκαλα απέναντι στον Αρκαδικό και με τη νίκη τους με 82-54 ανέβηκε στο 4-6 και άρχισε να «ανασάνει» αποφεύγοντας προσωρινά την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Ντιμίτριους Κόντζερ ήταν εντυπωσιακός και σταμάτησε στους 25 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ 16 πόντους με 5 ριμπάουντ είχε ο Όβι Σοκό για τους γηπεδούχους, ενώ από τον Αρκαδικό 11 πόντους είχε ο Ντέβιν Βαν Όστρουμ.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 35-28, 59-38, 82-54 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.