Γκιστ και Φελντέιν έσωσαν το… «έμφραγμα»

Written by  Δεκ 14, 2015

Με «ήρωες» της τελευταίας στιγμής τον Τζέημς Φελντέιν και τον Τζεημς Γκιστ ο Παναθηναϊκός επικράτησε πολύ δύσκολα του ΠΑΟΚ με 70-69 στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την έβδομη αγωνιστική και διατήρησε το αήττητό του στο Πρωτάθλημα.

 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πολύ καλό πρόσωπο και, αν διατηρούσαν την ψυχραιμία τους στα τελευταία δευτερόλεπτα, ίσως να είχαν φύγει με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ. Αυτό που κρατούν οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν η μαχητικότητα που έδειξαν για 38’ που τους κράτησε «αγκαλιά» με τη νίκη, οι 19 ασίστ που μοίρασαν, αλλά και η αίσθηση ότι στο τέλος τους έμεινε η πίκρα ότι δεν… τελείωσαν τη δουλειά.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς παρουσιάστηκαν «άδειοι» από την προσπάθεια για την Ευρωλίγκα, ήταν εξαιρετικά άστοχοι στις βολές (20/39) και στα τρίποντα (8/2), αλλά στο τέλος η εμπειρία και η δύναμη της έδρας τους οδήγησε στο να διατηρήσουν το αήττητό τους έπειτα από 9 αγωνιστικές.

 

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον αρχηγό του Κώστα Βασιλειάδη να πετυχαίνει δύο γρήγορα τρίποντα και να συνεχίζει «ζεστός» από την αναμέτρηση της Τετάρτης με την Άβτοντορ για το Eurocup, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να περνούν τη μπάλα στο καλάθι όπου οι Γκιστ και Κούζμιτς έβρισκαν λύσεις να πετυχαίνουν εύκολους πόντους.

Με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν υψηλά ποσοστά έξω από τα 6,75 μ. και τον Παναθηναϊκό να χτυπά μέσα από τη ρακέτα, το πρώτο δεκάλεπτο πήγε σε υψηλό σκορ με τους «πράσινους» να προηγούνται με 25-22.

Ο Νικ Καλάθης ανέλαβε «δράση» στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και με δικούς του πόντους και ασίστ, ο Παναθηναϊκός άρχισε να χτίζει μια διαφορά, που έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα στο 15’ (35-25).

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος διανύει περίοδο φόρμας και με τον διεθνή σέντερ να κερδίζει κάποιες «μάχες», σε συνδυασμό με το σταθερά καλό περιφερειακό σουτ, μείωσαν τη διαφορά που στο ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 39-37.

Το παιχνίδι ξανάγινε ντέρμπι και με τον Χάτσερ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και τους Βασιλειάδη, Μαργαρίτη και Τέπιτς να είναι σταθερά καλοί στο παιχνίδι τους, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 41-41 στο 22’, πέρασε μπροστά και έφτασε να προηγείται με βολές του Χάτσερ με 51-57, για να κλείσει το δεκάλεπτο με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να προηγείται 52-57.

Στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός επεχείρησε να πλησιάσει με προσωπικές ενέργειες του Νίκου Παππά που δείχνει να επανέρχεται δυναμικά, όμως, τα μακρινά σουτ των παικτών του ΠΑΟΚ κρατούσαν ένα μικρό προβάδισμα υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να μειώσει, αλλά οι χαμένες βολές δεν του επέτρεπαν να πλησιάζει σε απόσταση «αναπνοής» με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κρατούν στα χέρια τους μια μεγάλη νίκη.

Παρ’ όλα αυτά, ο Φελντέιν με τρίποντο στα 1.04’ έκανε το 66-68 και έβαλε τους «πράσινους» ξανά στο παιχνίδι, ο Γκιστ με 0/2 βολές στα 32’’ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, ο Χάτσερ τον μιμήθηκε, ο Φελτνέιν με 2/2 βολές στα 17.6’’ ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό και ο Βασιλειάδης στα 16.3’’ με 1/2 βολές έκανε το 68-69 για τον ΠΑΟΚ.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση της ομάδας του και ο Φέλντειν με 2/2 βολές στα 6,9’’ έκανε το 70-69 για τον Παναθηναϊκό.

Στο χρόνο που απέμενε ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη, αλλά ο Τζέημς Γκιστ χάρισε το highlightτης βραδιάς με ένα κόψιμο στον Απόλλωνα Τσόχλα που χάρισε τη νίκη στο «τριφύλλι».

Ο Νικ Καλάθης ήταν και πάλι ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης σημειώνοντας 19 πόντους με 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη, όμως, οι «ήρωες» του Παναθηναϊκού ήταν ο Τζέημς Φελντέιν με 11 πόντους, τους περισσότερους εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο και τις δύο εύστοχες βολές που έβαλαν τους «πράσινους» ξανά μπροστά στο σκορ, αλλά και ο Τζέημς Γκιστ με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και το καθοριστικό κόψιμο πάνω στον Τσόχλα στο τελευταίο δευτερόλεπτο που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Ο Όγκνιεν Κούζμιτς σκόραρε μόλις 3 πόντους, αλλά μάζεψε 12 ριμπάουντ, ενώ ο Νίκος Παππάς ανεβάζει σταδιακά «στροφές» σημειώνοντας 7 πόντους, με 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 10:40 συμμετοχής.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 19 πόντους με 9 ριμπάουντ, ο Γουίλιαμ Χάτσερ είχε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, αλλά και 5 λάθη και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είχε 11 πόντους 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 39-37, 52-57, 70-79

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4, Φελντέιν 11, Γκιστ 18, Καλάθης 19, Κούζμιτς 3, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 1, Φώτσης 1, Ραντούλιτσα 4, Παππάς 7, Διαμαντίδης 2, Παπαγιάννης

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος Σ.): Τέπιτς 3, Βασιλειάδης 19, Μαργαρίτης 5, Σχορτσανίτης 11, Λιάπης,  Κακαρούδης 2, Τσόχλας 2, Δέδας 6, Κώττας, Ντούβνιακ 3, Μάρκοβιτς, Χάτσερ 18

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.