Ο Στόουν, ο Καλάθης, ο 100άρης Ολυμπιακός και ο... νέος Καββαδάς

Written by  Δεκ 08, 2015

Ο Τάιλερ Στόουν ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αγωνιστικής, οδηγώντας την ομάδα το Ρεθύμνου Cretan Kings επί της Καβάλας. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη, απέναντι στα Τρίκαλα, «έσπασε» ξανά τα «κοντέρ ο Μαυροκεφαλίδης, παρά την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, άλλος... Καββαδάς εμφανίζεται στην Τρίπολη.

 

 Ο Αμερικανός φόργουορντ της Κρητικής ομάδας έκανε το δεύτερο double-double του στο φετινό πρωτάθλημα πετυχαίνοντας 23 πόντους με 11 ριμπάουντ και ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής τπυ Ρεθύμνου στην επιστροφή του στις νίκες απέναντι στην Καβάλα με 84-74.

Ο Νικ Καλάθης συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις αυτή τη φορά απέναντι στα Τρίκαλα, όπου «άγγιξε» το double-double με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ και δείχνει μέρα με τη μέρα πως ο Παναθηναϊκός στόχευσε πολύ καλά με την απόκτηση του νεαρού διεθνή γκαρντ, στο πρόσωπο του οποίου όλοι στο «τριφύλλι» βλέπουν τον νέο ηγέτη της ομάδας. Στην ίδια αναμέτρηση, ο φόργουορντ των Τρικάλων, Όβι Σοκό, πέτυχε το τέταρτο double-double του στο Πρωτάθλημα και αναδεικνύεται ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες της σεζόν.

Μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ και παραλίγο να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, στο οποίο η ΑΕΚ γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα και τέταρτη συνολικά στις τελευταίες ισάριθμες αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην ίδια αναμέτρηση, Ο Ολυμπιακός, με τη νίκη του επί της «Ένωσης» με 79-71 - την 13η συνεχόμενη στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον «Δικέφαλο» - έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Basket League που φτάνει τις 100 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στη κανονική περίοδο, καθώς έχει να γνωρίσει την ήττα από τις 17 Φεβρουαρίου 2008 όταν ηττήθηκε με 64-82 από τον Παναθηναϊκό.

Η αγωνιστική έκρυβε και πολλά ατομικά ρεκόρ για τον Βασίλη Καββαδά, ο οποίος από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα του Αρκαδικού ως δανεικός από τον Ολυμπιακός έχει παρουσιάσει τεράστια βελτίωση. Ο νεαρός σέντερ της ομάδας της Τρίπολης στο νικηφόρο παιχνίδι με το Λαύριο σημείωσε ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ριμπάουντ με 20 και 9 αντίστοιχα, έχοντας, μάλιστα, άψογα στατιστικά με 8/8 δίποντα –ρεκόρ στη φετινή Basket League- και 4/4 βολές.

Το agapotobasket.gr σας παρουσιάζει τους κορυφαίους όλων των βασικών κατηγοριών της στατιστικής μετά και την ένατη αγωνιστική της κανονικής περιόδου με μόνη εκκρεμότητα την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12.

Οι κορυφαίοι των στατιστικών:

Πόντοι

Όνομα

Αρ. Πόντων

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (ΑΕΚ)

159

Ντιμίτριους Κόντζερ (Τρίκαλα)

146

Ντουέιν Ντέιβις (Κόροιβος Αμαλιάδας)

143

Οκάρο Γουάιτ (Άρης)

142

Τζερέλ ΜακΝηλ (Άρης)

135

   

Ριμπάουντ

Όνομα

Αρ. Ριμπάουντ

Όβι Σοκό (Τρίκαλα)

76

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (ΑΕΚ)

69

Μίλαν Μιλόσεβιτς (ΑΕΚ)

68

Δημήτρης Μαυροειδής (ΑΕΝΚ/ΑΕΚ)

67

Οκάρο Γουάιτ (Άρης)

61

Ασίστ

Όνομα

Αρ. Ασίστ

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός)

48

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)

42

Νίκος Γκίκας (ΑΕΝΚ)

40

Τρέβορ Ρέλεφορντ (Κολοσσός Ρόδου)

37

Τζαμάλ Νίξον (Λαύριο)

37

Κλεψίματα

Όνομα

Αρ. Κλεψιμάτων

Ντιμίτριους Κόντζερ (Τρίκαλα)

16

Όβι Σοκό (Τρίκαλα)

16

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός)

15

Σάκης Γιαννακόπουλος (Λαύριο)

15

Τζέημς Φελτνέιν (Παναθηναϊκός)

14

Κοψίματα

Όνομα

Αρ. Κοψιμάτων

Γουίλ Ντέιβις (Κολοσσός Ρόδου)

11

Βασίλης Καββαδάς (Αρκαδικός)

9

Τζαμέλ Χάγκινς (Άρης)

9

Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός)

8

Όβι Σοκό (Τρίκαλα)

7

Λάθη

Όνομα

Αρ. Λαθών

Ντομινίκ Γουότερς (Άρης)

28

Ντέβον Βαν Όστρουμ (Αρκαδικός)

27

Γιαννούλης Λαρεντζάκης (Κολοσσός Ρόδου)

26

Τρέβορ Ρέλεφορντ (Κολοσσός Ρόδου)

25

Νίκος Γκίκας (Κηφισιά)

25

Αξιολόγηση

Όνομα

Βαθμολογία

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (ΑΕΚ)

195

Οκάρο Γουάιτ (Άρης)

184

Ρόλαντ Σάφτενααρ (Ρέθυμνο)

161

Όβι Σοκό (Τρίκαλα)

160

Ντιμίτριους Κόντζερ (Τρίκαλα)

148

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.