Πρώτος, αήττητος και... νεανίζων

Written by  Δεκ 07, 2015

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε το καθήκον του απέναντι στα Τρίκαλα, πήρε μια άνετη νίκη με 77-64, έμεινε μόνος αήττητος στο Πρωτάθλημα (εκκρεμεί η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ) και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες της ομάδας.

 

Το «τριφύλλι» πιστοποίησε την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκεται και έκανε μια καλή... προπόνηση ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Ζιέλονα Γκόρα για την Ευρωλίγκα με στόχο τη νίκη που θα «σφραγίσει» και τυπικά την προκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν ορεξάτοι στον αγώνα και με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να δείχνει από νωρίς την πρόθεσή του να αξιοποιήσει την αναμέτρηση για να δώσει χρόνο συμμετοχής στους μικρούς, βάζοντας στην αρχική πεντάδα τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» έβαλε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο –έληξε 21-11 – και τον Γιώργο Παπαγιάννη, βλέποντας αμφότερους τους νεαρούς παίκτες να μην αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η διαφορά στο ημίχρονο ήταν στο 44-25, με τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος να κάνει απλώς συντήρηση δυνάμεων μέχρι το τέλος της αναμέτρησης που βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 77-64.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο και άγγιξε το triple-double με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ, επιβεβαιώνοντας πως στο πρόσωπό του ο Παναθηναϊκός δείχνει να βρήκε τον νέο ηγέτη της μετά-Διαμαντίδη εποχής.

Ο Αντώνης Φώτσης είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είχε 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 24:55 και ο Γιώργος Παπαγιάννης 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 κοψίματα σε 10:09 συμμετοχής.

Από τα Τρίκαλα, 13 πόντους με 10 ριμπάουντ είχε ο Όβι Σοκό και 15 πόντους με 6 ριμπάουντ είχε ο Ντιμίτριους Κόντζερ.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 44-25, 60-45, 77-64

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 6, Φελντέιν 7, Γκιστ 8, Καλάθης 15, Κούζμιτς 6, Πάβλοβιτς 3, Φώτσης 13, Ραντούλιτσα 2, Παππάς 5, Διαμαντίδης 4, Παπαγιάννης 8

Τρίκαλα BCAries(Φλεβαράκης): Κάντουγκαν 14, Ντάουελ, Σοκό 13, Κόντζερ 15, Τιγκ, Τσιλούλης, Καραθανάσης 5, Τσιάρας 2, Καλλές 4, Ρόμπινσον 11, Καλογιαννίδης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.